No a la globalització de la indiferència!

L’encontre amb Jesús fa que contemplem la nostra realitat humana amb ulls de misericòrdia i mirem de pal·liar les situacions de patiment que se’ns presenten. Jesús vol que hi veiem amb els seus propis ulls, amb els ulls de Déu. I, així, n’ajudem d’altres a fer-ho per tal d’obtenir la seva mateixa visió.

La Doctrina Social de l’Església, citant paraules del beat Joan Pau II, ens ajuda a obrir els ulls quan diu que molts germans necessitats esperen ajuda, molts oprimits esperen justícia, molts aturats esperen treball, molts pobles esperen respecte: és possible —es demana–—que, en el nostre temps, encara hi hagi persones que es moren de gana, que resten condemnades a l’analfabetisme, que els manquen les atencions mèdiques més elementals, que no tenen una casa on refugiar-se?

L’escenari de la pobresa es pot allargar indefinidament si afegim les noves pobreses que afecten també els ambients i les categories no privades de recursos econòmics, però exposades a la desesperació de la manca de sentit, a la insídia de la droga, a l’abandonament en l’edat avançada o en la malaltia, a la marginació o a l’exclusió social. Afegim-hi tot el que calgui perquè l’observació sigui la més real i propera possible.

La pregunta no es fa esperar: qui té la culpa de tot això? El papa Francesc ha insistit molt en la realitat dolorosa de la globalització de la indiferència, i ha cridat «Vergonya!» quan ha vist la injustícia el deteriorament humà de la immigració a Lampedusa i a tants altres indrets. També amb ell demanem perdó.

Quina conversió he de fer i que em dugui a comportar-me més d’acord amb l’Evangeli? Com visc la confessió humil dels pecats en el sagrament de la Penitència i m’obro al goig, la lloança i l’agraïment pel perdó que el Senyor a través d’ell em concedeix? En aquest encontre, Jesús es presenta com a veritable llum i em diu: «Jo sóc la llum del món, el qui em segueix tindrà la llum de la vida» (Jn 8,12). Només em falta no caure en la indiferència i dir-li: «Hi crec, Senyor, ajuda’m a creure encara més!»

CatalàPermalink

Deixa un comentari