Li parlaré amorosament

«Ho he viscut amb emoció.» Entre moltes, aquesta és una de les vivències dels qui han proclamat públicament dins el Palau de la Música de Barcelona l’Evangeli segons sant Marc. És l’emoció que provoca Jesús quan parla i quan hi ha la disposició atenta d’escoltar-lo. Algú altre ha afegit: «Els qui han llegit m’han apropat a Jesús, ha estat com si Ell mateix ens parlés en directe.» És cert! El clima no podia ser més favorable i l’ambient més adient perquè una Paraula per uns tantes vegades escoltada i per altres no, ara recuperés una nova força i un sentit especial.

Posar veu a la Paraula, posar-hi música i cant, melodia meditativa i simfonia, és tot un conjunt que convida a entendre més i millor. Proclamar més que llegir, interpel·lar més que afirmar, gestos suggeridors que han acompanyat al llarg de dues hores un text que va ser escrit per iniciar a uns a la fe cristiana i a altres per donar-los més i més solidesa. Han ressonat dins nostre aquelles paraules del profeta Osees dites en nom de Déu a un poble que sovint no compta amb ell: «Li parlaré amorosament.» I el resultat, comentari tant dels actors com dels assistents, ha estat quelcom semblant a la reacció plena d’entusiasme dels qui es van deixar acompanyar per Jesús en el camí d’Emmaús i van veure transformat el seu cor i obrir-se els seus ulls.

Quan això ha estat una vivència compartida, m’he demanat amb molts altres com fer-la transportable, per tal que se’n puguin beneficiar tantes persones com sigui possible. Hem vist que depèn de la lliure decisió personal de fer-ho i anant amb resolució a trobar aquelles persones properes o allunyades que els pot fer un bé. «Evangelitzar» comença per «parlar amorosament» mitjançant paraules que —tot fent-nos propers i oferint amistat— diuen amb fe la Paraula, Déu mateix en la persona de Jesucrist. És, doncs, qüestió de fer-ho!

Per això, fer públic l’Evangeli en el cor de la ciutat és molt més que llegir-lo: és, sobretot, testimoniar amb la vida el que llegeixes i fer-ho creant un clima d’acollida i d’amor. Si ho fem sabent que això ens implica, l’altre pot trobar el referent que necessita, l’accés al Déu de Jesús que sempre li surt a l’encontre. En aquest encontre ens ho juguem tot.

Sebastià Taltavull Anglada
Bisbe auxiliar de Barcelona

Català, , , , , Permalink

Deixa un comentari