Compartim preocupació i compromís

És un motiu de satisfacció quan et diuen que un jove ha trobat feina, i més encara si s’ha tingut part a intervenir per la seva inserció laboral. Que bé quan és el resultat d’una confluència d’esforços compartits entre entitats empresarials, polítiques, socials, eclesials i laborals que ho han fet possible, senzillament perquè s’han posat d’acord a programar-ho, realitzar-ho i aconseguir-ho. Quan se cerca el bé de tots, especialment dels qui més ho necessiten i, a més dels mitjans s’hi posa cor, el resultat de la suma d’esforços es converteix en una multiplicació de resultats. Compartim preocupació i compromís amb qualsevol persona de bona voluntat i desitjam treballar colze amb colze.

«Quan l’Església presenta el treball realitzat conjuntament per moltes persones en el nostre immediat entorn social no té altra intenció que informar d’un camí recorregut, però que encara necessita seguir fent al costat de moltes noves pobreses.»

Quan l’Església presenta el treball realitzat conjuntament per moltes persones en el nostre immediat entorn social no té altra intenció que informar d’un camí recorregut, però que encara necessita seguir fent al costat de moltes noves pobreses. No ens centram només en els llistats acostumats de situacions que sempre hi seran, sinó que volem respondre a tot allò que se’ns presenta i ser prou creatius i valents per donar-hi resposta. S’està passant des de fa temps d’un tipus de presència molt localitzada en persones i famílies amb molta precarietat, a una nova presa de consciència de l’arrel dels problemes per posar-hi part de la solució abans que apareguin.

El que ens mou des del més íntim de les nostres vides és la fe en Jesús. Ell s’ha identificat amb els més pobres, concretament ho ha dit dels qui passen fam i set, dels qui estan despullats, dels qui estan malalts o a la presó. Ho ha dit i ens ha demostrat que es possible fer-ho perquè ell ho ha fet primer que nosaltres amb el tracte personalitzat i combatent les injustícies de què són objecte. Per això, hem de fer que l’Evangeli de la misericòrdia sigui la nostra generosa resposta. Facem que allò que sembla impossible, que seria una economia que ajudés els més pobres a adquirir una situació digna d’una persona humana, arribi a ser possible amb l’esforç solidari de tots, cadascú des del lloc que ocupa i des del qual amb caritat ha de respondre.

Sebastià Taltavull
Bisbe de Mallorca

Català, , , , , , , , , , Permalink

Comments are closed.