Amb el papa Francesc, comunió plena

Sensibles als temps que vivim, hem de manifestar sempre, però especialment en aquests moments el nostre afecte, adhesió i solidaritat amb el nostre estimat papa Francesc. Sempre ens demana que preguem, que l‘acompanyem en la difícil missió de guiar l’Església, sentint-nos corresponsables dels camins que anem traçant i transitant per comunicar arreu l’Evangeli de Jesús. Ell, per l’encàrrec que li ha estat confiat, n’està donant testimoni de manera molt valenta i compromesa. Tot un exemple a seguir!

«Units amb el papa Francesc, de cor i de fets, rebutjam tant els atacs que està rebent com les invitacions a desoir els seus ensenyaments i menysprear la seva persona.»

El dia de la seva elecció —ho recordem molt bé— un cardenal amic seu li va dir: «No t’oblidis dels pobres!» Des del primer instant, no sols no els oblida, sinó que ha apostat decididament per ells interpel·lant constantment les nostres consciències. És evident que la seva actitud evangèlica incomoda moltes persones que voldrien una Església inflada de poder i que no combreguen amb la impostergable renovació que ens està demanant. Tolerància zero davant dels abusos a menors, total solidaritat amb les víctimes, lluita contra la corrupció, començant per la dels mateixos membres de l’Església, l’antagonisme radical entre màfia i vida cristiana, crida constant a la conversió personal perquè sigui un fet la urgent conversió pastoral.

Units amb el papa Francesc, de cor i de fets, rebutjam tant els atacs que està rebent com les invitacions a desoir els seus ensenyaments i menysprear la seva persona. Ens acaba de dir no fa gaire que «és necessari que cadascun dels batejats se senti involucrat en la transformació eclesial i social que necessitem», una transformació que reclama «la conversió personal i comunitària». Hem d’agrair-li la seva total entrega, les seves paraules clares, els seus gestos, les seves homilies i escrits, la seva proximitat i tendresa de tracte, la seva sensibilitat pels més pobres i exclosos, el seu treball a favor de la vida, de la justícia, de la creació, de la pau i dels drets humans.

Deixem-nos contagiar pel seu testimoni d’amor, ple d’ardor evangèlic i servei incondicional, a l’estil de Jesús, el bon Pastor. Ben units, serà bo fer-ne pregària.

Sebastià Taltavull Anglada
Bisbe de Mallorca

Català, , , , , , , Permalink

Comments are closed.