Llum que apunta en la fosca

Fa molt temps, Jesús, ho vam aprendre i encara ho cantem: «Vós sou, Senyor, la Llum del meu cor, vós sou la meva força, en vós, Senyor, jo trobo el meu bé, vós m’ompliu de joia!» Jesús, ets la Llum del món i has arribat a nosaltres, en tu ha brillat el rostre amorós de Déu. Ets la Llum del món i has resplendit enmig de la fosca, present en el món, però encara hi ha qui no et reconeix.

Obre’ns els ulls, els ulls nous de la fe. La senzillesa d’una família i la pobresa d’un infant han revelat el misteri més lluminós de la història, en el moment més oportú, quan els homes i dones de tots els temps, sempre a la recerca de Déu, s’han trobat amb tu a les voreres de tots els camins. Fet home, has volgut habitar entre nosaltres. No hi ha anunci més gran: Déu amb nosaltres!

Vivim moments indescriptibles de joia quan la llum, que és Crist, s’obre pas en la foscor i ens retrobem amb Déu en el camí d’una recerca sempre confiada, esforçada, joiosa i perseverant, oberta a l’infinit i a un amor que vol ser correspost.

Necessites créixer —em dius— i veuràs més llum, cerca-la de nou i la trobaràs! Necessites deixar-te guiar, deixa’t il·luminar, però no per tu mateix. La Llum sóc jo! Mira els mags d’Orient, ets com ells. Deixa’t guiar per l’estrella i segueix fent camí, no t’aturis ni et desanimis. Cada dia estic amb tu! Mira els lletrats, els qui diuen que en saben tant: cerquen l’estrella en els llibres i no la troben, és que ja no la porten al cor! Mira’t a tu —em dius ara—, mira els teus amics, mira tota la comunitat, mira el teu poble, veus o no veus l’estrella que apareix? O et penses que, ofegat pel recel i la desconfiança, com Herodes, hi ha algú que et fa la competència?

Jesús, tu ets la Llum del món, del nostre món que tant estimes! Tu ets qui ens crides i en silenci venim, el silenci de l’admiració, del respecte i de l’amor, el silenci de l’expectació i de la confiança, el silenci de la pregària tancats amb pany i clau, i el silenci fet Paraula i Eucaristia al si de la comunitat creient. Jesús, que ets Llum que apunta en la fosca, acompanya’ns i guia’ns sempre.

Sebastià Taltavull Anglada
Bisbe auxiliar de Barcelona

Català, , , , , , Permalink

Deixa un comentari