Una pilota a canvi de pedres

Cada dia aprenem. I, que bé si aprenem coses bones. M’ha emocionat conèixer la vida d’un capellà i tot el bé que va fer a la parròquia i, des d’ella, servint la gent del barri en un moment de necessitat de molta cohesió social. Una persona encarnada que respirava al ritme de les aspiracions justes que naixien d’un ambient assedegat de formació, de solidaritat i d’ajuda als més pobres. Ara, ha estat la mateixa societat la qui ha reconegut el seu testimoni de capellà enmig del poble, tal com ens demana la gent que siguem, perquè així també ho demana Jesús.

Una pilota a canvi de pedres

L’escola, la catequesi, els joves, tot allò que pot assegurar un futur diferent per una societat que volem nova. La construcció de l’església parroquial havia de venir després i oferir-la a una comunitat en creixement. Avui es veu el resultat, el d’unes famílies que sintonitzen amb l’Evangeli i es preocupen perquè la relació humana dins el barri sigui cada dia més un exemple de convivència. Al costat de les persones, entre elles i al seu servei hi ha molt per fer cada dia, fins a donar-hi la vida, com Jesús. Veig així la missió de l’Església i dels qui la formem.

El reconeixement públic de l’entrega d’aquest capellà, mort durant la guerra, refugiat a casa seva i tuberculós li ha dedicat un carrer molt a prop de la parròquia. El seu nebot, també capellà, entre moltes altres coses del bé que va fer, ens ha contat que un dia, enmig del carrer, uns nois li van tirar pedres, però ell va respondre donant-los una pilota perquè aprenguessin a actuar d’una altra manera. Una pilota a canvi de pedres. Una proposta de pau a canvi de violència. És tota una lliçó, tot un art d’humanitat saber-ho fer, que mostra l’autèntica cara de l’Evangeli i que en aquests temps hauríem d’aprendre bé tots.

També aquests dies estem presenciant respostes violentes a actituds pacífiques de reivindicacions justes. Tanmateix no podem defallir treballant per la pau i el diàleg, perquè sabem bé, com diu el salm, que l’amor i la fidelitat es trobaran, es besaran la justícia i la pau.

Sebastià Taltavull Anglada
Bisbe auxiliar de Barcelona

Català, , , , , , , Permalink

Deixa un comentari