Ràdio Estel
CULTURA
L’Escolania de Montserrat torna als Estats Units per la porta gran
Farà una gira de dues setmanes per les principals ciutats del país
Redacció 16/03/2017

L’Escolania de Montserrat durà a terme al final d’aquest curs 2016-2017 una gira de dues setmanes pels Estats Units, que la portarà a actuar a Nova York, Washington, Nova Jersey, San Francisco i Los Angeles. Serà, sens dubte, la més espectacular que hagi fet mai, ja que cantarà en catedrals i auditoris emblemàtics, participarà en el festival commemoratiu del centenari del naixement del president John F. Kennedy i realitzarà intercanvis musicals amb cors infantils de primer nivell. 


L’Escolania va cantar per primer cop als Estats Units l’any 2014. En aquella ocasió va oferir concerts a Nova York, Strathmore (Maryland) i Nova Jersey, a més de participar en una missa a Washington. Ara, gràcies a la bona valoració que van fer d’aquella experiència, l’han convidada a fer concerts a la costa est i oest nord-americana.

«És una fita molt important per a nosaltres, un reconeixement molt gran a la qualitat musical de l’Escolania. El 2014 vam cantar per primera vegada als Estats Units i el resultat va ser excel·lent. Però poder tornar-hi amb unes actuacions tan especials ens fa sentir molt agraïts. Agraïts a totes les generacions d’escolans que hi ha hagut abans dels escolans actuals: som una institució amb més de 700 anys d’història i ens sentim hereus d’una llarga tradició. Agraïts al P. Ireneu Segarra, de qui aquest 2017 celebrem el centenari del seu naixement, i que va ser qui va impulsar l’Escolania de manera molt important durant el segle XX. I ens sentim agraïts, també, als qui ens han convidat i a tots els qui fan possible que aquesta gira es pugui dur a terme», afirma el P. Sergi d’Assís Gelpí, prefecte de l’Escolania de Montserrat.

El prefecte de l’Escolania de Montserrat opina «que la cultura catalana encara és massa poc coneguda. La nostra cultura mil·lenària s’ha de donar a conèixer molt més. A nosaltres ens agrada fer-ho de dues maneres: que puguin apreciar que a Catalunya s’interpreta música amb qualitat i que la música creada a casa nostra (penso en harmonitzacions de cançons populars catalanes que són precioses!) val la pena de ser descoberta».

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET