ESGLÉSIA CATALUNYA Foto: Agustí Codinach
"Cal trencar amb un model pastoral pensat per a una altra època"
Segona de les tres conferències quaresmals de la Concepció de Barcelona, a càrrec del sacerdot canadenc James Mallon
Joan Piñol / Borja de María 16/03/2017

Aquest dimecres 15 de març va tenir lloc la segona de les tres conferències quaresmals de la Basílica de la Concepció de Barcelona, a càrrec del sacerdot canadenc James Mallon, amb el títol LA PARRÒQUIA EN ESTAT D’EMERGÈNCIA. Com passar d’una parròquia de manteniment a una parròquia evangelitzadora (veure llibre). 

Actualment el pare Mallon és un punt de referència de la Nova Evangelització al Canadà i als Estats Units.  Aquest expert en pastoral va ser ordenat ara fa vint anys i des de llavors ha vist com la pèrdua de fidels era un constant a la seva parròquia. El P. Mallon va explicar que la recepta per revertir la davallada de fidels ha estat "trencar amb un model pastoral pensat per una altra època i que ja no funciona després de tots els canvis socials i culturals dels últims 50 anys". Mallon va expressar que "no podem ser catòlics anònims sinó que cal construir comunitats on la gent se senti estimada i ajudada". En aquest sentit, va animar a sortir fora, a tenir la mirada posada en aquells que no van a les parròquies tot recordant que "l'Església és l'únic club que existeix no per servir els seus membres sinó per a servir als que no ho són".

Diumenge 19 de març, a les 19:00, tindrà lloc la tercera i última conferència quaresmal a la Basílica de la Puríssima Concepció de Barcelona. Durà per títol "YO VIVO ASÍ, APRENDER A SER TESTIGO" i anirà a càrrec de Dr. JAVIER PRADES, rector de la Universidad Eclesiástica de San Dámaso

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET