Peu de foto: El Papa s'ha sumat al Via Crucis aquest Divendres Sant
PAPA FRANCESC 
Ressò de la crida del Papa a "pregar per les dones crucificades"
En el Via Crucis del Colisseu aquest Divendres Sant, les meditacions escrites per la biblista Anne-Marie Pelletier denuncien les víctimes de l'esclavatge
@IgnasiMiranda 15/04/2017

El Sant Pare ha presidit aquest Divendres Sant el tradicional Via Crucis al Colisseu romà, lloc significatiu que recorda nombrosos màrtirs de l'Antiga Roma. Milers de fidels s'han reunit per commemorar al costat del pontífex la Passió del Senyor, el calvari de Jesús abans de la crucifixió en una solemne cerimònia que invita a meditar el camí en 14 estacions. Aquest any 2017 el Papa va encomanar a una dona l'escriptura dels textos de les meditacions de viacrucis. Es tracta de la biblista francesa Anne-Marie Pelletier, de 71 anys d'edat i professora de Sagrada Escriptura i Hermenèutica bíblica, guanyadora el 2014, a més, del Premi Ratzinger.

Durant les les 14 estacions del Via Crucis, mentre que fidels de diferents nacionalitats carregaven la creu, ha predominat la pregària per les dones crucificades, en la mateixa línia en què Francesc havia invitat els presents i tots els creients durant l'audiència del Dimecres Sant. D'aquesta manera, el bisbe de Roma ha buscat sensibilitzar la societat actual sobre el drama de les dones víctimes del tràfic i l'esclavitud de la prostitució. Aquesta celebració nocturna arribava just després de l'Acte Litúrgic de la Passió i Mort del Senyor a la Basílica de Sant Pere, presidida igualment pel pontífex i on el caputxí Raniero Canalamessa feia la seva predicació. Cantalamessa assegurava que "la Creu de Crist és esperança davant una societat líquida".

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET