ESGLÉSIA ESPANYA 
La Conferència Episcopal Espanyola prepara una nova normativa per a la prevenció i protecció d’abusos sexuals a menors
Substituirà els protocols actuals i s’adequarà al “Model de Directives” redactat per la Comissió Pontifícia
Redacció 17/10/2018

Després que la Santa Seu comuniqués que el 21 de febrer proper el papa Francesc es reunirà amb tots els presidents de les conferències episcopals per parlar dels casos d’abusos sexuals a menors, la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) ja ha anunciat que crearà una Comissió per preparar els materials de treball que presentarà el president de la CEE, el cardenal Ricardo Blázquez.

Aquesta Comissió, un cop finalitzi la reunió amb el Papa, serà també l’encarregada d’actualitzar els protocols d’actuació de l’Església espanyola pel que fa als casos d’abusos a menors, i treballarà de manera interdisciplinària en la redacció d’una nova normativa per a la prevenció i protecció dels abusos sexuals.

D’aquesta manera, com ha explicat la CEE en un comunicat, la nova normativa “s’adequarà de manera més perfecta al Model de Directives redactat per la Comissió Pontificia per a la protecció de menors”, que es va fer precisament per ajudar les conferències episcopals a respondre als abusos dins l’Església.

D’entre les noves mesures que inclourà aquesta normativa, en destaquen la minuciosa selecció i formació de tots els responsables de l’Església, la cura i assistència pastoral a tots els que han sofert un abús, i la supervisió i remissió a les autoritats de qualsevol membre de la comunitat que hagi comès un delicte contra un menor, jove, o adult vulnerable.

Cal recordar que la CEE compta des de l’any 2010 amb dos protocols d’actuació, un de relacionat amb la legislació de l’Estat i l’altre amb l’ordenament canònic. Fins ara, aquests dos protocols han estat els utilitzats pels bisbes, sacerdots i altres religiosos a l’hora de procedir en casos d’agressions i abusos sexuals, entre d’altres.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET