ESGLÉSIA CATALUNYA Foto: MCS Arquebisbat Tarragona
La Congregació de la Causa dels Sants promulga el decret de beatificació del servent de Déu Marià Mullerat i Soldevila
Pare de família i metge de professió, va morir el 1936 per odi a la fe
Redacció 09/11/2018

El dijous 8 de novembre, la Congregació de la Causa dels Sants va promulgar definitivament el decret de beatificació del servent de Déu Marià Mullerat i Soldevila, pare de família i metge de professió, que va morir el 1936 a Arbeca (arquebisbat Tarragona) a causa de la fe que professava en l’àmbit personal i professional.

Com ha explicat el mateix arquebisbat de Tarragona en un comunicat, després de comprovar la seva fama de martiri estesa entre els fidels, l’any 2003 el Dr. Lluís Martínez Sistach, que en aquell moment era l’arquebisbe metropolità de Tarragona, va decretar que se n’obrís la causa diocesana. Finalment, el 2007 la Congregació de la Causa dels Sants va atorgar el decret de validesa dels actes.

Marià Mullerat i Soldevila, una vida al servei del poble

Marià Mullerat va néixer a Santa Coloma de Queralt el 24 de març de 1897, tot i que als tretze anys va ser enviat a Reus, on va estudiar al col·legi “Sant Pere Apòstol”, pertanyent als religiosos Fills de la Sagrada Família. El 1914 va entrar a la Universitat de Barcelona per estudiar medicina i cirurgia, i va compaginar la llicenciatura amb les conferències que impartia durant les vacances als pobles i ciutats sobre temes catòlics i sociopolítics.

Després de llicenciar-se l’octubre de 1921, va contraure matrimoni amb Dolors Sans i Bové al municipi d’Arbeca, on va establir la seva llar i va exercir com a metge. Va pertànyer a l’associació dels Exercicis Espirituals Parroquials, a l’Apostolat de l’Oració, i va ser president del grup de la Perseverança de la fe. L’any 1924 va ser elegit alcalde del poble, càrrec que va ocupar fins al març de 1930, i que li va permetre impulsar el progrés en diferents àmbits, sobretot en el religiós.

Amb l’arribada de la Segona República Espanyola, va ser conscient del perill que corria la seva vida per motiu de la fe, però tot i així va decidir quedar-se a Arbeca. El 13 d’agost de 1936 va ser tret violentament del seu domicili, i juntament amb cinc detinguts més va ser portat als afores d’Arbeca on va ser assassinat. La fama del seu martiri va començar arran del coneixement de la seva mort, i va ser la que va permetre que s’iniciessin els tràmits per a la seva beatificació.

Com ha exposat l’arquebisbat de Tarragona, la data i el lloc de la beatificació es donaran a conèixer properament.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET