ESGLÉSIA MÓN 
S’inicia la causa de beatificació de Pedro Arrupe
Va ser el superior general dels Jesuïtes entre 1965 i 1983, i el gran artífex de la renovació conciliar de la Companyia de Jesús
Redacció 15/11/2018

Arturo Sosa, superior general dels Jesuïtes, ha confirmat aquest dimecres 14 de novembre que s’ha iniciat oficialment el procés de beatificació de Pedro Arrupe, un jesuïta procedent del país basc que va ser superior general de la Companyia de Jesús entre 1965 i 1983. “Ens trobem davant dels primers passos de la causa. El 5 de febrer del 2019, en el 28è aniversari de la seva mort, tindrà lloc a la basílica de Sant Joan del Laterà la sessió d’obertura de la seva causa de beatificació”. Així ho ha explicat l’actual superior general dels Jesuïtes, en una carta en què també manifesta que a partir d’ara Pedro Arrupe ja es pot considerar servent de Déu.

El pare Arturo Sosa ha aprofitat aquesta mateixa carta per ressaltar les qualitats de Pedro Arrupe, entre les quals destaca la seva contribució a “la Companyia, a l’espiritualitat ignasiana, a la vida consagrada, i al laïcat”. Com explica, Arrupe va exemplificar “el desig d’integració dels millors valors de la tradició amb aquells necessaris per a l’adaptació del cristianisme als nous temps”.

Pedro Arrupe (1907-1991)

Nascut a Bilbao el 1907, Pedro Arrupe va ser el provincial dels Jesuïtes al Japó, on va viure la terrible experiència de la bomba atòmica a Hiroshima. El 1965 va ser elegit superior general de la Companyia de Jesús, càrrec que va ocupar fins al 1983. Entre les seves aportacions més destacades hi ha la gran renovació que va portar dins de l’ordre, que va fer per adequar la seva missió a la línia del Concili Vaticà II. L’any 1991, passats deu anys de dolorosa inactivitat, va morir a la casa general dels Jesuïtes a Roma.

 

 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET