Teresa Carreras, Salvador Aragonés i Lluís Sols, aquest dimecres en el programa 'El Mirador' a Ràdio Estel
PROGRAMES 
"Si no hi ha Brexit, cal preguntar-se per què es fa un referèndum"
La periodista Teresa Carreras, en conversa amb Lluís Sols i Salvador Aragonés, diu que Theresa May supera de moment els entrebancs
@IgnasiMiranda 12/12/2018

Teresa Carreras, membre de la Junta de l'Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, Salvador Aragonés, periodista i professor emèrit de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), i Lluís Sols, col·laborador de Cristianisme i Justícia, han analitzat aquest dimecres, des del programa El Mirador de l'actualitat, com queda ara el procés cap al Brexit després de la suspensió de votació que estava prevista per a aquest dimarts al Parlament britànic i també arran de la decisió del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que atorga a la Cambra dels Comuns la potestat de revocar el Brexit. A més, abans que se sabés el resultat de la moció de censura interna dels conservadors britànics contra Theresa May, predominava la sensació, en el col·loqui, que la primera ministra i líder dels tories salvaria la situació, com així va passar finalment una estona després del programa, amb 200 vots a favor i 117 en contra.

Teresa Carreras ha destacat que "la cara de Theresa May era aquest dimecres molt diferent de la del dia anterior, cosa que fa pensar que se'n sortirà". També ha apuntat que "la gent al Regne Unit espera un segon referèndum però, si és així i finalment no hi ha Brexit, ens hem de preguntar per què es fa un referèndum".  Per la seva banda, Lluís Sols ha comentat que "és perfectament possible que finalment no hi hagi Brexit perquè, com més s'embolica la situació, és més fàcil una rectificació". El professor, a més, ha explicat que "la Unió Europea porta 40 anys bloquejada pel Regne Unit", i ha conclòs que "la sortida britànica tindria costos però faria que el motor francoalemany tornés a funcionar i més possibilitats que la Unió Europea completi la seva construcció" a nivell polític.

Salvador Aragonés ha assegurat que "això del Brexit no només era una cosa difícil, sinó que la divisió pel resultat tan ajustat del referèndum ho ha complicat molt tot". Igualment ha pronosticat que, "amb l'escenari actual, es podria retardar el Brexit o fins i tot hi pot haver un altre referèndum". El periodista també ha pronosticat que "el pes de la City, de l'economia, s'acabarà imposant".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimecres 12 de desembre.

May, en definitiva, ha aconseguit evitar de moment la caiguda del seu govern. La sortida del Regne Unit de la Unió Europea havia de ser un fet el proper 29 de març, però ara no està tan clar. La salvaguarda parlamentària per evitar una frontera dura entre Irlanda del Nord (fora de la UE) i la República d’Irlanda (que s’hi manté) ha donat un gir inesperat que obre noves incògnites. Els partidaris d'un nou referèndum se senten ara reforçats.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET