PROGRAMES 
"Bolsonaro és un polític escollit que no estava en cap partit"
El populisme de dretes s'ha extès a molts països del món, i Europa té alguns països amb partits d'extrema dreta a les institucions
 03/01/2019

Els partits polítics d'extrema dreta han aconseguit aquests últims anys representació a les institucions de molts governs del món i especialment d'Europa i també a Llatinoamericà. Jair Bolsonaro, acaba de ser investit com a president del Brasil per als quatre anys vinents, després d'unes eleccions legislatives que es van decidir en segona volta. Al programa de Ràdio Estel A Primera Hora, hem parlat amb Eduardo Pascual, doctor en ciències polítiques i expert en extrema dreta.


"Bolsonaro ha basat el seu discurs en cinc problemes bàsics que pateix el Brasil: la Seguretat Nacional, la Pobresa, el Medi Ambient,(especialment a l'Amazones), anul·lant tots els drets del col·lectiu LGBT (Col·lectiu de Gais, Lesbianes, Bisexuals i Transsexuals), i al costat de tot això, suprimint totes les polítiques de gènere i de drets de les dones mal tractades, es pot afegir, el problema de la corrupció, ja que al Brasil, n'hi ha hagut molta en els darrers i últims anys".

Per a Pascual "El populisme de dretes és present a molts països d'Europa, com França, Àustria, Dinamarca, Suècia o França, tot i que als Estats Units amb Trump com a president, no és una excepció, ja que va ser el primer a felicitar al nou mandatari brasiler". D'altra banda el doctor en ciències polítiques ha volgut destacar "que les polítiques de gènere i de la violència contra les dones causen por i estupor a molta gent, i valors com la família o la unitat familiar, estan per sobre de tot segons els partits d'extrema dreta".


Per acabar, s'ha de recordar que a Espanya, el partit d'extrema dreta Vox ,ha aconseguit tenir veu pròpia a la Junta d'Andalusia amb dotze diputats.

Torna a escoltar el programa AQUÍ


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET