Carles Armengol, Xavier Puigdollers i Josep Maria Balcells, aquest dimarts en el programa 'El Mirador' a Ràdio Estel
PROGRAMES 
"La culpa de la pujada de Vox no és dels independentistes"
Carles Armengol, en conversa amb Josep Maria Balcells i Xavier Puigdollers, admet que cal més atenció als problemes dels ciutadans
@IgnasiMiranda 15/01/2019

Carles Armengol, pedagog i president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, Josep Maria Balcells, periodista i exdiputat, i Xavier Puigdollers, president de l’Associació d’Amics i Devots de Sant Ramon de Penyafort i advocat, han analitzat aquest dimarts, des del programa El Mirador de l'actualitat, la situació política i social a Catalunya, que continua estancada entre l’espera del judici, el diàleg amb el govern espanyol, que de moment no avança, i unes posicions allunyades que no obren de moment cap llum d’esperança clara. Balcells ha destacat que "cada vegada que es parla del dret a l'autodeterminació, la conclusió és que hi ha dret a decidir sobre el present o sobre el futur, però la reivindicació del dret passa sempre per una reforma de la Constitució espanyola, un marc que ens hem donat tots democràticament". Per la seva banda, en una altra línia, Armengol ha destacat que "la culpa del fet que no s'afrontin prou bé altres problemes dels ciutadans, o que hi hagi ultradreta i pugi Vox, no és dels independentistes". I referint-se a les posicions allunyades, Puigdollers ha comentat, referint-se a la imminència del judici del procés, que "hi haurà llargues jornades d'interrogatoris i de proves per intentar provar suposats delictes". En aquesta línia ha afegit que "serà un autèntic espectacle durant els dies que durarà".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dimarts 15 de gener.

La possibilitat que PDeCAT i Esquerra donin suport als Pressupostos de l’Estat continua llunyana, tot i que podria ser un pas positiu si finalment es fes realitat. L’autocrítica d’uns i altres no es fa visible en cap intent de trobar una sortida política al conflicte, mentre Ciutadans i PP demanen l’aplicació immediata de l’article 155 a Catalunya i una part de la societat catalana retreu al govern de Quim Torra que està immers en el procés cap a la independència i no en els grans problemes que ens afecten. Tot això conviu amb la crítica de molts sectors socials a la situació de presó preventiva de 9 dirigents independentistes, pels quals es demana llibertat. L’evolució de la situació política pot estar lligada, els propers mesos, a l’evolució del judici, que començarà previsiblement a principis de febrer.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET