Una
RÀDIO ESTEL 
"El procés de radicalització gihadista és lent"
El professor de Dret Internacional Francisco Villacampa diu que el camí que porta al terrorisme té la causa en molts factors
Redacció 16/01/2019

"El gihadisme es troba molt present a Catalunya, particularment a Barcelona, que és un carmel mediàtic si es comet un atempat terrorista" .Ho ha afirmat en el programa A primera hora Francisco Villacampa, professor de Dret Internacional a la Universitat Abat Oliba i expert en temes de gihadisme. Ha destacat que el corrent del salafisme que es un moviment reformista musulmà sorgit a Egipte a finals del segle XX, fins al punt que molts estudiosos el consideren la referència dels terroristes que van atemptar contra les torres del World Trade Center de Nova York l'11 de Setembre del 2001. A Catalunya, segons Villacampa, el salafisme està instal·lat a les mesquites que hi ha per tot el territori.


Francisco Villacampa ha dit que "la radicalització de les persones amb el jihadisme es deu a molts factors i entre aquests hi ha l'exclusió social, laboral, i cultural". Igualment ha recordat que, a Occident, hi ha molts casos de conversió a l'Islam i ,entre tot el conjunt de la societat, s'ha d'evitar que aquestes persones es radicalitzin i puguin arribar a cometre accions violentes. "La col·laboració ciutadana es clau per alhora de perseguir persones sospitoses d'estar vinculades amb terrorisme islamista", ha comentat. Finalment el professor ha explicat que "hi ha diferents tipus de programes que ajuden a evitar l'exclusió de determinades persones al jihadisme". En la mateixa línia, ha afegit que "és important que els joves tinguin feina i que hi hagi una bona inclusió social per evitar que aquests individuos puguin caure en la radicalització".

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET