L'arquebisbe Jaume Pujol es mostra contundent contra els abusos en una carta que s'ha fet pública aquest dijous
ESGLÉSIA CATALUNYA 
"Sento vergonya davant fets comesos a innocents com els nens"
L'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, en una nova carta, expressa "pena i indignació" i es mostra "disponible per ajudar les víctimes"
Carme Munté Margalef 07/02/2019

“Cal posar sempre la persona com a màxima de la nostra activitat pastoral, i ens produeix vergonya i sorgeix una crida forta al penediment, ja que són germans nostres els qui han causat mal.” L’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, així ho manifesta en una CARTA feta pública aquest dijous 7 de febrer arran dels escàndols d’abusos sexuals que afecten diversos preveres de l’arxidiòcesi de Tarragona. L'escrit es publicarà el diumenge 17 en el full diocesà i també en el setmanari Catalunya Cristiana.

“Admetre fets tan dolorosos entre nosaltres no és fàcil. Som una comunitat cridada a servir i a caminar junts, i el primer que sento és vergonya quan escolto fets comesos a innocents com són els nens, encara que sigui d’ara fa molts anys”, manifesta Jaume Pujol. “La gravetat dels fets explicats amb detall m’omple de pena, d’indignació i em porta a pregar primer de tot per les víctimes i a estar disponible per ajudar-les en tot el que necessiten", diu també.

En un altre moment, el prelat assegura que "demanar perdó és part del ministeri que portem com un tresor en Crist, com també posar tots els mitjans perquè això mai no succeeixi ni torni a produir-se". Finalment anima a "viure aquests moments tan durs amb confiança en el Senyor i us demano que pregueu pels vostres mossens", als quals agraeix "tot el seu treball a les parròquies i en tantes altres activitats que es desenvolupen en favor de la infància, l’adolescència i la joventut".

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET