Laura Gonzalvo, Miquel Cubeles, Diana Torres, Hugo Pérez, Teresa Gisbert i Elisenda García, a Ràdio Estel
ESGLÉSIA CATALUNYA 
"La situació dels refugiats que hi ha al Líban segueix sent greu"
Miquel Cubeles, en conversa amb Laura Gonzalvo, Diana Torres, Hugo Pérez, Elisenda García i Teresa Gisbert, anima a ajudar Mans Unides
@IgnasiMiranda 08/02/2019

Elisenda García, delegada de Mans Unides a Terrassa, Teresa Gisbert, delegada de Mans Unides a Sant Feliu de Llobregat, Miquel Cubeles, marista i impulsor del Projecte Fratelli d'ajuda als refugiats, Laura Gonzalvo, col·laboradora del mateix projecte, Diana Torres, col·laboradora del Servei Jesuïta a Refugiats a Colòmbia, i Hugo Pérez, membre de l'Equip de Comunicació de Mans Unides a Barcelona, han parlat aquest divendres, en el programa El Mirador de l'actualitat, sobre les causes de la fam al món i la necessitat de fomentar un major accés als aliments, una producció més sostenible i propostes contra la pèrdua i el malbaratament d’aliments. Cubeles ha destacat que "la situació dels refugiats sirians i iraquians al Líban continua sent greu, perquè tenen por de tornar encara que hi hagi esperances d'un final proper de la guerra". En aquesta línia, ha afegit que "no es poden precipitar les coses, perquè es perd la sensibilització", com va passar ara fa us mesos amb uns cursos que s'hi oferien. En el mateix context, Laura Gonzalvo ha explicat la seva experiència d'un any ajudant, com Cubeles, els impulsors del Projecte Fratelli.


Per la seva banda, Diana Torres ha resumit el seu servei al treball "per la pau a Colòmbia, que és només una esperança i un procés, però encara no una realitat". A més, ha explicat que ajuda, des del Servei Jesuïta a Refugiat, "molts veneçolans, ara almenys un milió llarg, que arriben desesperadament al país veí". Finalment, tant Hugo Pérez com les delegades Elisenda García i Teresa Gisbert han fet una crida a "col·laborar en la col·lecta de Mans Unides aquest diumenge", per sostenir els més de 600 projectes anuals que té l'entitat arreu del món. Gisbert ha explicat la seva experiència de visitar Ruanda, "una vivència que fa canviar moltes coses a l'hora de percebre el món i la societat", alhora que ha fet seu el record a "unes dones valentes que van posar en marxa l'ONG ara fa 60 anys".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 8 de febrer.

La Campanya de Mans Unides 2019 obre un nou cicle, té com a lema “La dona del segle XX, ni independent, ni segura ni amb veu”. Parteix del fet que una de cada tres dones d’avui viuen sota  algun tipus de discriminació o desigualtat. Tots han aprofundit en el sentit de la campanya de l’organització catòlica, amb el Dia del Dejuni Voluntari i la col·lecta d’aquest diumenge 10 de febrer, com cada any.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET