ESGLÉSIA 
Mons. Piero Marini, guardonat amb el V Memorial Pere Tena de Pastoral Litúrgica
El Centre de Pastoral Litúrgica l’ha premiat per la seva tasca a l’hora de desenvolupar les directrius del Concili Vaticà II al costat dels grans liturgistes conciliars
Redacció 26/03/2019

El passat dimecres 20 de març, el Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona (CPL) va celebrar l'acte de lliurament del Memorial Pere Tena de Pastoral Litúrgica, que aquest any ha arribat a la seva cinquena edició. L'esdeveniment, que va tenir lloc a l'Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona, va comptar amb la participació de diverses personalitats, entre les quals destaquen el president de l'entitat organitzadora, Josep Maria Romaguera; l'arquebisbe emèrit de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, i alguns dels guardonats pel Memorial en edicions anteriors: l'abat de Montserrat, Josep M. Soler; el bisbe de Lleó, Julián López, i Montserrat Salgado, responsable de l'equip de litúrgia de la parròquia de Santa Eulàlia de Vilapicina.

El premiat d'aquest any ha estat Mons. Piero Marini, que ha rebut el guardó per tota la tasca que ha fet a l'hora de desenvolupar les directrius del Concili Vaticà II al costat dels grans liturgistes conciliars. El mateix Marini, durant la seva intervenció, va reviure la seva experiència del procés evolutiu de la litúgia papal a partir del Conili Vaticà II, en el qual va exergir com a mestre de cerimònies des de 1987 fins al 2007.

Com va explicar Josep Maria Romaguera, Mons. Piero Marini "va aconseguir accenturar el caràcter personal i ministerial del Papa celebrant, i sempre va posar en relleu els signes propis de l'Eucaristia, pel seu caràcter mistagògic, juntament amb la participació dels fidels i la unitat de l'Església". Per tancar l'acte, els assistents van resar conjuntament les Vespres a la capella del Seminari Conciliar de Barcelona.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET