ACCIÓ SOCIAL 
Refugi contra la soledat al cor de Barcelona
La Comunitat de Sant’Egidio inaugura la Casa Família «Simeó i Anna» per a gent gran
Carme Munté Margalef 08/04/2019

Al carrer Regomir 6 de Barcelona, en ple barri Gòtic, s’acaba d’inaugurar la Casa Família «Simeó i Anna». És un pas més en el treball de la Comunitat de Sant’Egidio amb la gent gran, un col·lectiu especialment vulnerable al centre de les grans ciutats.

La Casa Família és un projecte que ja existeix en altres ciutats com Roma i Anvers, i que ara veu la llum per primera a Barcelona. De fet, és la primera Casa Família de l’Estat espanyol. La importància del moment va venir corroborada per la presència del mateix fundador de la Comunitat de Sant’Egidio, Andrea Riccardi, a la inauguració, el dissabte  6 d’abril.

Aquesta casa, que descansa damunt de part de l’antiga muralla romana, i que per tant té fonaments romans, com també els té la Comunitat de Sant’Egidio (nascuda a Roma el 1986), té capacitat per a sis-vuit residents, persones que comparteixen l’edat avançada però sobretot una de les principals xacres: la soledat. La casa comptarà amb la presència ininterrompuda d’una cuidadora, alhora que tota la gestió, atenció mèdica, assistència i el coixí familiar està assegurat per voluntaris de Sant’Egidio.

«Aquesta casa no neix de forma espontània, sinó que és fruit de molts anys de relació de la Comunitat de Sant’Egidio amb els ancians, en què hem vist com la seva principal malaltia és la soledat», va manifestar Riccardi durant la inauguració. Va esmentar la paradoxa actual de la nostra societat, en el sentit que cada vegada vivim més anys, però alhora considerem que la vida de la gent gran és inútil i descartable.

A banda de proporcionar un habitatge digne en els darrers anys de la vida de les persones, la Casa Família «Simeó i Anna» també centralitzarà l’atenció de la Comunitat de Sant’Egidio a la gent gran a través del programa Visca els Ancians. Una atenció que passa pel seguiment telefònic i les visites a domicili d’unes 400 persones ancianes de Ciutat Vella de Barcelona amb l’objectiu de recosir el seu teixit social.

La Casa Família «Simeó i Anna» ha estat possible gràcies a la Fundació “la Caixa”, que ha decidit gratuïtament l’espai, i als nombrosos donatius d’entitats i particulars que han fet possible la reestructuració i el posterior manteniment del projecte.

Les persones interessades a col·laborar amb el projecte podeu posar-vos en contacte amb la Comunitat de Sant’Egidio: info@santegidio.es, tel. 934 418 123.  

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET