BISBATS 
El Sexenni de Morella, declarat “Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial”
Es tracta d’una festa en honor a la Verge de la Vallivana, que s’ha celebrat cada sis anys de forma ininterrompuda des del segle XVII
Redacció 10/04/2019

Cada sis anys, a finals d’agost el municipi de Morella (bisbat de Tortosa) es prepara per celebrar les Festes del Sexenni de Morella, que es fan en honor a la Verge de la Vallivana per agrair-li que al segle XVII va curar el poble d’una greu epidèmia. Des d’aquell moment, per tal de renovar els vots que es van fer i que van salvar els feligresos, els veïns han organitzat aquesta festa de manera ininterrompuda, fins a convertir-la en un dels grans patrimonis comuns del municipi i del territori.

 Fruit de la pervivència d’aquesta tradició, que es caracteritza per la massiva col·laboració i cooperació entre els veïns i fins i tot gent que ve d’altres punts del país, el ministre de Cultura i Esport, José Guirao, fa uns mesos que va proposar que la festa tingués un reconeixement estatal per part del Consell de Ministres. Fruit d’aquesta iniciativa, el divendres 5 d’abril el Sexenni de Morella va ser declarat “Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial”.

Aquesta notícia ha estat molt ben rebuda per part de l’alcalde del municipi, Rhamsés Ripollés, que tant bon punt la va conèixer va voler agrair la tasca de tots els que l’han fet possible: “Aquest suport és molt important, i tots ens n’hem de sentir orgullosos i partícips, ja que és un fet històric. És un reconeixement als nostres avantpassats i, també, als veïns d’ara que tenim la clara voluntat que els festejos es mantinguin vius i més forts que mai, mantenint la nostra riquesa patrimonial i tradició”.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET