VATICÀ 
"Amb la creu no s'hi pot negociar, o s'abraça o es rebutja"
El papa Francesc fa una crida a viure la Setmana Santa seguint l'exemple de Jesús durant la celebració eucarística del Diumenge de Rams
Redacció 15/04/2019

El diumenge 14 d'abril, més de 40.000 fidels i pelegrins d'arreu del món es van reunir a la plaça de Sant Pere del Vaticà per assistir a la missa de Diumenge de Rams, presidida pel papa Francesc i en el qual ell mateix va beneir els palmons i els rams de tots els presents.

El Papa va aprofitar l'homilia per recordar el moment de l'entrada de Jesús de Natzaret a Jerusalem, i va destacar-ne que davant dels "crits de festa" i "aclamacions" triés la "humiliació" posterior que se li va inflingir durant la Passió. Davant d'aquest fet, el Pontífex va explicar la importància de viure la Setmana Santa seguint l'exemple de Jesús: "amb la creu no s'hi pot negociar, o s'abraça o es rebutja. I amb la seva humiliació, Jesús ens va voler obrir el camí de la fe i precedir-nos en ell".

Un dels moments més interessants de l'homilia va ser quan el papa Francesc va recordar la dificultat que ha viscut l'Església aquest any a causa dels escàndols per abusos sexuals i de poder. Per fer front a aquesta situació, el Papa va manifestar la importància de saber mantenir el silenci i de no respondre als atacs dels enemics: "Als moments de foscor i de gran tribulació s'ha de callar, tenir el valor de callar, sempre que sigui un callar mans i no rancorós. El silenci de Jesús durant la Passió és impressionant".
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET