VATICÀ 
El Papa visita el cap de l'Església Ortoxa Búlgara
El Pontífex ressaltat la importància del respecte i el coneixement per poder impulsar la unitat entre els cristians
Redacció 06/05/2019

En el marc del recent viatge del papa Francesc a Bulgària, el diumenge 5 de maig el Pontífex es va reunir amb el patriarca Neòfit, cap de l'Església Ortodoxa Búlgara, al Palau del Sínode de Sofia. La reunió, que va servir perquè els dos líders religiosos mostressin la seva postura vers la situació actual del cristianisme, va estar marcada pel discurs de Francesc, que en tot moment va fer una crida a la comunió.

El Papa va recordar durant la reunió que "les ferides que s'han obert al llarg de la història entre els cristians són trencaments profunds infligits al Cos de Crist, que és l'Església", i és per això que va fer una crida a la unitat dels cristians: "El sofriment comú que hem patit ens impulsa a la unitat".
En aquesta mateixa direcció, el papa Francesc va explicar la importància de treballar l'ecumenisme: "Fins i tot en les nostres relacions, els sants Ciril i Metodi ens recorden que una certa diversitat d'usos i costums no s'oposa de cap manera a la unitat de l'Església".

Per fer-ho, el Pontífex va donar una sèrie de consells que anaven des del mateix reconeixement de les mancances fins a l'alegria del perdó, perquè d'aquesta manera catòlics i ortodoxos puguin celebrar algun dia, "amb l'ajuda de Déu, al mateix altar, el misteri pasqual".

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET