Francesc,durant la seva visita a l'Amazònia peruana el 2018
VATICÀ 
Una Església a mida per a l’Amazònia
El proper Sínode obre la porta a ordenar homes casats
Redacció 18/06/2019

“La imatge d’una Església amb rostre amazònic, valenta en la proclamació profètica de l’Evangeli en la defensa de la Creació i dels pobles indígenes, és l’horitzó vers el qual caminem sota el guiatge del papa Francesc per compartir una experiència de comunió fraterna, de col·legialitat i de sinodalitat.”

Amb aquestes paraules, el secretari general del Sínode dels Bisbes, el cardenal Lorenzo Baldisseri, ha sintetitzat el document de treball del proper Sínode per a la Regió Panamazònica (del 6 al 27 d’octubre) amb el tema Amazònia, nous camins per a l’Església i per a una ecologia integral.

Aquest document obre la porta a la idea d’ordenar homes casats. Tot reconeixent el do del celibat, demana que “s’estudiï la possibilitat de l’ordenació sacerdotal per a persones ancianes, preferentment indígenes, respectades i acceptades per la comunitat, tot i que tinguin ja una família constituïda i estable”. Alhora, es parla d’”identificar el tipus de ministeri oficial que pot ser conferit a les dones, tenint en compte el paper central que avui desenvolupen en l’Església amazònica”.

El text consta de tres parts: la veu de l’Amazònia entesa com a escolta del territori per arribar a una conversió pastoral; el clam de la terra i dels pobres, i desafiaments i esperances de l’Església profètica a l’Amazonia.

En definitiva, una Església a mida de l’Amazònia explotada, desnaturalitzada i abusada, que respecti la cultura de la convivència i capaç de rellançar la missió evangelitzadora.

Aquest Sínode afrontarà la realitat d’un territori de 7,8 milions de quilòmetres quadrats on hi ha la major superfície forestal equatorial del món. Un territori que marca la vida i les cultures de milers de comunitats indígenes, camperoles, afrodescendents, que viuen a les ribes dels rius i de les ciutats.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET