Radioestel


ACCIÓ SOCIAL 
Arriba El Gran Recapte d’Aliments
Entre divendres 25 i dissabte 26, El Gran Recapte espera recollir més de 4 mil tones d'aliments
 25/11/2016

El Gran Recapte d’Aliments és una campanya massiva de recollida d’aliments impulsada pels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya per donar resposta a la precarietat alimentària en el nostre entorn. La iniciativa solidària celebra la vuitena edició aquest divendres i també dissabte, dies 25 i 26 de novembre. Els dos objectius principals de la campanya tornaran a ser: 

1. Recollir aliments nutritius de llarga durada; oli, llet i conserves (peix i verdures).
2. Sensibilitzar i mobilitzar la població de Catalunya per ajudar a pal·liar la realitat actual de pobresa i precarietat al nostre país arran de la crisi. 
3. Tot i que alguns indicadors apunten a una certa recuperació, encara són moltes les persones amb dificultats per a cobrir necessitats tan elementals com l’alimentació.

La recollida es realitza, d’una banda, a mercats i supermercats de les principals poblacions catalanes, i d’altra banda, mit-jançant donacions online al web per a totes les persones que no puguin desplaçar-s’hi: www.bancdelsaliments.org/ca/dona_aliments/
El Gran Recapte d’ Aliments és la confluència de la col·laboració entre diferents agents, l’Administració (Generalitat, Ajuntaments i Diputacions) amb qui es treballa de forma coordinada. 

Les empreses col·laboradores(empreses productores, cadenes de distribució, empreses de logística, mitjans de comunicació) que ajuden a fer fac-tibles els recursos necessaris, o col·laboren amb la logística i donació d’aliments. 
Les entitats d’ajuda social amb qui els Bancs dels Aliments treballen en xarxa. I, sobretot la ciutadania, 600 mil famílies donants d’aliments, més de 25 mil voluntarispun-tuals i altres 600 voluntaris que col·laboren de forma estable a tot Catalunya.

Participar és molt fàcil:
Com es classifiquen els aliments? La ciutadania pot fer donacions d’aliments bàsics (oli, llet i conserves de peix i verdures) els dies 25 i 26 de novembre a molts mercats i super-mercats del territori.  També poden fer la seva donació online al web www.granrecapte.com i www.bancdelsaliments.org.

A la passada edició el Gran Recapte d’Aliments a Catalunya va aconseguir recaptar 4.642 tones d’aliments bàsics a gairebé 2.500 punts habilitats a 370 municipis. Això va ser possible gràcies la col·laboració de més de 25 mil voluntaris que van donar su-port, coordinant i atenent els punts de recollida. Sense els voluntaris el Gran Recapteno seria factible i és per això que des dels Bancs dels Aliments es torna a fer una cri-da a la ciutadania per a que col·labori de nou i faci possible aquesta fita. 
Més notícies sobre ACCIÓ SOCIAL

Càritas Terrassa instal·la el primer contenidor de roba usada

Augmenta el sensellarisme a Barcelona

«La pena de mort és una venjança de la societat»

Arrels fa una crida a la col·laboració ciutadana


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET