Ràdio Estel
ACCIÓ SOCIAL
Arriba El Gran Recapte d’Aliments
Entre divendres 25 i dissabte 26, El Gran Recapte espera recollir més de 4 mil tones d'aliments
 25/11/2016

El Gran Recapte d’Aliments és una campanya massiva de recollida d’aliments impulsada pels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya per donar resposta a la precarietat alimentària en el nostre entorn. La iniciativa solidària celebra la vuitena edició aquest divendres i també dissabte, dies 25 i 26 de novembre. Els dos objectius principals de la campanya tornaran a ser: 

1. Recollir aliments nutritius de llarga durada; oli, llet i conserves (peix i verdures).
2. Sensibilitzar i mobilitzar la població de Catalunya per ajudar a pal·liar la realitat actual de pobresa i precarietat al nostre país arran de la crisi. 
3. Tot i que alguns indicadors apunten a una certa recuperació, encara són moltes les persones amb dificultats per a cobrir necessitats tan elementals com l’alimentació.

La recollida es realitza, d’una banda, a mercats i supermercats de les principals poblacions catalanes, i d’altra banda, mit-jançant donacions online al web per a totes les persones que no puguin desplaçar-s’hi: www.bancdelsaliments.org/ca/dona_aliments/
El Gran Recapte d’ Aliments és la confluència de la col·laboració entre diferents agents, l’Administració (Generalitat, Ajuntaments i Diputacions) amb qui es treballa de forma coordinada. 

Les empreses col·laboradores(empreses productores, cadenes de distribució, empreses de logística, mitjans de comunicació) que ajuden a fer fac-tibles els recursos necessaris, o col·laboren amb la logística i donació d’aliments. 
Les entitats d’ajuda social amb qui els Bancs dels Aliments treballen en xarxa. I, sobretot la ciutadania, 600 mil famílies donants d’aliments, més de 25 mil voluntarispun-tuals i altres 600 voluntaris que col·laboren de forma estable a tot Catalunya.

Participar és molt fàcil:
Com es classifiquen els aliments? La ciutadania pot fer donacions d’aliments bàsics (oli, llet i conserves de peix i verdures) els dies 25 i 26 de novembre a molts mercats i super-mercats del territori.  També poden fer la seva donació online al web www.granrecapte.com i www.bancdelsaliments.org.

A la passada edició el Gran Recapte d’Aliments a Catalunya va aconseguir recaptar 4.642 tones d’aliments bàsics a gairebé 2.500 punts habilitats a 370 municipis. Això va ser possible gràcies la col·laboració de més de 25 mil voluntaris que van donar su-port, coordinant i atenent els punts de recollida. Sense els voluntaris el Gran Recapteno seria factible i és per això que des dels Bancs dels Aliments es torna a fer una cri-da a la ciutadania per a que col·labori de nou i faci possible aquesta fita. 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET