Ràdio Estel
ACCIÓ SOCIAL
Arrels fa una crida a la col·laboració ciutadana
L'entitat ha atès un 4% més de persones sense llar però pateix una caiguda d'ingressos
 29/12/2016

Quan encara no ha acabat el 2016, Arrels Fundació ha atès un 4,56% més de persones sense llar que l'any passat. D'aquestes, 732 han estat ateses per primer cop. En paral·lel a aquest augment de l'activitat, però, els ingressos han davallat enguany i l'entitat tancarà l'any amb dèficit. Per això Arrels fa una crida a al ciutadania perquè faci una aportació econòmica extraordinària.

Les causes d'aquesta caiguda dels ingressos són, segons ha manifestat Arrels Fundació, la reducció del nombre de socis i donants, i el fet que s'ha perdut una subvenció per valor de 198.000 euros que atorga el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. Amb tot, "aquesta davallada imprevista dels fons no està afectant l'atenció a les persones ni l'habitatge estable que ofereix l'entitat perquè es compta amb superàvit de l'any anterior". L'entitat, però, alerta que en un futur, "si la manca d'ingressos es manté sí que podria alterar l'activitat de l'entitat". Una dada a tenir en compte: amb 198.000 euros es poden oferir 9.000 nits d'allotjament amb el seguiment social corresponent.

Tot plegat en un context en què es detecten cada cop més persones dormint al carrer. A Barcelona es calcula que hi ha 3.231 persones sense llar: 941 persones dormen al carrer, 1.907 en recursos públics i privats, i 383 en assentaments irregulars. A tot Catalunya, 5.433 persones viuen al carrer o en refugis de baixa exigència.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET