Radioestel


ACCIÓ SOCIAL 
Augmenta el sensellarisme a Barcelona
Arrels Fundació va atendre un 4% més de persones sense llar el 2016
Redacció 19/01/2017

Arrels Fundació va atendre el 2016 un 4,56% més de persones sense llar que l’any 2015; en total, 1.880 persones. D’aquestes, 732 van ser ateses per primer cop. Es tracta d’una entitat que des de fa vint anys es dedica a l’atenció de persones sense llar de la ciutat de Barcelona, sota el lema «Ningú dormint al carrer!». A Barcelona es calcula que hi ha 3.231 persones sense llar: 941 persones dormen al carrer, 1.907 en recursos públics i privats i 383 en assentaments irregulars. A tot Catalunya, 5.433 persones viuen al carrer o en diversos refugis.

Paral·lelament a aquest augment de l’activitat, els ingressos d’Arrels Fundació van davallar el 2016; aquesta circumstància ha fet que l’entitat tanqués l’any amb dèficit. «Les causes són, d’una banda, la reducció del nombre de socis i donants, que han passat de 4.368 el 2015 a 4.090 el 2016; i de l’altra, el fet que hem perdut una subvenció per valor de 198.000 euros que atorga el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat», explica Ferran Busquets, director d’Arrels Fundació.

«Aquesta davallada imprevista dels fons no afecta l’atenció a les persones ni l’habitatge estable que ofereix l’entitat perquè es compta amb superàvit de l’any anterior», comenta Ferran Busquets. I afegeix: «En un futur, però, si la manca d’ingressos es manté, sí que podria alterar l’activitat de l’entitat.» L’objectiu és enfortir el percentatge de fons privats, que l’any 2015 van significar el 66% del total, i per això Arrels fa una crida a la ciutadania perquè faci una aportació econòmica extraordinària. Els qui hi vulguin collaborar poden posar-se en contacte amb Arrels Fundació: tel. 934 412 990 o al web www.arrelsfundacio.org.
Més notícies sobre ACCIÓ SOCIAL

Càritas Terrassa instal·la el primer contenidor de roba usada

«La pena de mort és una venjança de la societat»

Arrels fa una crida a la col·laboració ciutadana

Arriba El Gran Recapte d’Aliments


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET