Ràdio Estel
SOCIETAT
Encara més pobresa energètica amb pujades de preus
Redacció 23/01/2017

Aquest dimarts, des de Ràdio Estel, preguntem:

Què creus que es pot fer per evitar les pujades desorbitades en el preu de la llum?
- Augmentar els controls i, si cal, actuar judicialment.
- Posar un sostre de preu o un percentatge màxim d’increment.
- Fer més pressió social, amb protestes com ara apagades massives.

A partir de les 19.25 hores, en el programa El Mirador de l'actualitat, analitzarem la pobresa energètica, aguditzada per la previsió que el rebut de la llum pugi 100 euros el 2017, segons el govern espanyol, tot just quan fa més fred i quan l’electricitat val ara el doble que fa un any:
- Possibilitats de moderar aquesta tendència des de l’executiu, a través de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).
- A Catalunya, front comú de totes les administracions davant la pobresa energètica. Generalitat, diputacions i ajuntaments han signat un nou conveni per exigir que les companyies es facin corresponsables de les despeses de gas i electricitat de les famílies vulnerables, assumint almenys al 50% d'aquestes despeses, ja sigui amb descomptes o condonant el deute. 

En el col·loqui, participaran  Josep Vila Abelló, economista i fundador del Grup Sènior del Col·legi d’Economistes,  Eduard Sala, responsable d’Acció Social de Càritas Diocesana de Barcelona, i un representant d'Aliança contra la Pobressa Energètica (APE). 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET