Ràdio Estel
FÓRMULA ESTEL
Àngel Miret dóna dades i dates de l’acollida de refugiats a Catalunya
El coordinador ha explicat el Programa Català de Refugi
@BorjaDeMaria 27/01/2017

Una part dels 240 refugiats que han arribat l’últim any a Catalunya acabaran el programa estatal d’asil, que els cobreix les necessitats bàsiques durant 18 mesos. Per a aquests refugiats es destina el Programa Català de Refugi, que s’emmiralla en el model de Canadà, el país on els nivells d’inserció socioeconòmica són més alts. 

El número de persones refugiades que resideixen a Catalunya és incert. Se sap, pel programa estatal, que hi ha 500 persones, però el coordinador del Comité Català per a l’Acollida de les Persones Refugiades, Àngel Miret, calcula que hi ha 1000 persones més, ha explicat Miret aquest divendres a la Fórmula Estel

Durant tot un any, els voluntaris acompanyaran un refugiat o tota la seva família. Es tracta de passar 3 o 4 hores setmanals amb ells perquè puguin aprendre la llengua, trobar feina i construir vincles. L’objectiu és que aconsegueixin autonomia en els seu dia a dia i puguin viure sense ajudes.

La Generalitat farà una selecció dels voluntaris perquè estiguin ubicats a prop dels refugiats donada la necessitat de contacte directe. El coordinador del Comité Català per a l’Acollida de les Persones Refugiades, Àngel Miret, també ha recordat que, després d’una reacció emocional, hi ha persones que es desapunten per l’exigència de formació i dedicació, i que la Generalitat cobreix amb les despeses de necessitats bàsiques que tinguin els refugiats. 

Actualment hi ha unes 700 persones que s'han inscrit com a mentors. Us podeu inscriure fins el febrer, al març es faran entrevistes i cursos de formació i, a partir de maig, es començaran a acollir les primeres persones refugiades. 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET