Ràdio Estel
FÓRMULA ESTEL
FECEC: "La millora dels tractaments garanteix que el càncer es pugui cronificar o superar"
Aquest dissabte 4 de febrer celebrem el Dia Mundial Contra el Càncer
@BorjaDeMaria 03/02/2017

El 4 de febrer és el Dia Mundial contra el Càncer, una cita marcada al calendari per conscienciar de la importància de combatre aquesta malaltia. La supervivència a un càncer a Catalunya ha crescut, de mitjana, un 7% en 10 anys. L’altra bona notícia és que la taxa de mortalitat per càncer de les dones catalanes és la més baixa d’Europa.

La gerent de la FECEC-Junts contra el càncer, Clara Rosàs, ha explica a la Fórmula Estel que malgrat que el nombre de casos nous de càncer hagi augmentat un 8% a Catalunya en cinc anys, "la inversió en recerca dóna els seus fruits, i la millora dels tractaments garanteix que la malaltia es pugui cronificar o superar".

La gerent de la Federació Catalana d’entitats contra el càncer (FECEC), que agrupa les principals organitzacions que treballen per millorar la qualitat de vida dels pacients oncològics i les seves famílies, ha recomenat el Codi Europeu contra el càncer, doncs hi ha evidència científica que redueix els casos. Alguns dels consells són no fumar, evitar espais amb fum, tenir un pes saludable, fer activitat física en el dia a dia, limitar el consum d'alcohol o evitar l'exposició excessiva al sol

La gerent de la FECEC-Junts contra el càncer, Clara Rosàs, ha insistit a RàdioEstel que cal tenir més presents les persones supervivents de càncer, un col·lectiu que creix i que necessita ajuda emocional, personal, familiar i laboral.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET