Ràdio Estel
CULTURA
Isabel-Clara Simó:"Cal llegir per poder viure"
L'autora, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, es declara "obsessionada" per escriure i defensa la lectura "per pensar i sentir"
Mercè Raga 03/02/2017

Isabel-Clara Simó, ana de les autores modernes més importants de la literatura catalana, ha visitat aquest divendres la Fórmula Estel de Ràdio Estel. Autora valenciana, política i mare, ha publicat més d'una cinquantena de novel·les i llibres de narracions, entre els quals hi ha 'El gust amarg de la cervesa' i 'La salvatge'. Isabel-Clara Simó és degana de la Institució de les Lletres Catalanes des de finals del 2016. Acaba de rebre el premi d’Honor de les lletres catalanes.

És com una ”obsessió malaltissa” el que sent a l’hora d’escriure. Això l’acompanya durant tot el procés de gestació d’una obra fins al punt que, alguna vegada, ha arribat a perseguir una persona pel carrer perquè se semblava a un personatge seu. D’altra banda, Isabel-Clara Simó també ha afirmat que "ser dona, ser valenciana" li ha permès "guanyar el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes", i ha criticat que la cultura "la dominen 4 persones a Barcelona".

El Premi d'Honor de les Lletres Catalanes va ser instituït per Òmnium Cultural l'any 1969, i s'atorga "a una persona que, per la seva obra literària o científica en llengua catalana, i per la importància i exemplaritat de la seva tasca intel·lectual, hagi contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural dels Països Catalans". L’escriptora Isabel Clara-Simó també va formar part del partit polític Solidaritat Catalana per la Independència. 

A la Fórmula Estel, ha parlat sobre el procés politic que viu Catalnya, del qual ha expressat la seva visió: "No acabo de veure quin és el camí per a fer legal i, per tant, exportable, un referèndum o escisió". Sobre la judicialització del procés, ha comentat que "el judici del 9-N són ganes de dir '¡aquí mando yo!', perquè persones que no han fet cap delicte són interrogades i acusades". L’escriptora ha subratllat finalment que "cal llegir per poder pensar i poder sentir, i en definitiva, per poder viure".

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET