Ràdio Estel
PAPA FRANCESC
El Papa s'acosta a "l'economia del compartir"
Francesc rep aquest dissabte més de 1.000 participants en l'Encontre sobre un treball dels Focolars basat en el ser per sobre del tenir
@IgnasiMiranda 03/02/2017

El Papa es reuneix aquest dissabte amb un miler llarg de responsables de l’Economia de Comunió, una experiència empresarial i operativa impulsada pel Moviment dels Focolars amb l’objectiu de reivindicar i practicar el ser per sobre del tenir. Així ressonaran les paraules amb què Francesc demanava dijous als consagrats i les consagrades que no siguin "activistes de la fe", sinó homes i dones purificats pel perdó.

Francesc rep aquest dissabte, a l'aula Pau VI del Vaticà, més de 1.000 participants en l’Encontre sobre l’Economia de Comunió, promogut pel Moviment dels Focolars. Es tracta d’una xarxa d’emprenedors, present a tot el món, nascuda ara fa 25 anys a partir d’una idea de la fundadora d’aquest col•lectiu eclesial, Chiara Lubich, que va quedar colpida, durant un viatge al Brasil, pels grans contrastos econòmics del país. Els seus impulsors defineixen aquesta filosofia com una experiència d’economia alternativa, basada en la fraternitat i en el fet de compartir els recursos. Abans de l’audiència amb el Sant Pare, alguns participants en la trobada han explicat a la premsa tot el que és i inclou l’economia de comunió, basada en el ser per sobre del tenir. 

Luigino Bruni, director internacional de l’Economia de Comunió, ha explicat que l’objectiu és cooperar al servei del bé comú, com "una mirada diferent sobre l'economia, que no és una forma nova de treure'n profit, sinó la constatació que la vocació autèntica és compartir". En aquesta línia, ha afegit que "és un gran desafiament, encara que siguem petits". Bruni ha explicat també que formar part de l’Economia de Comunió passa per "una crida vocacional interior, i no és un simple voluntariat". El responsable d’aquesta iniciativa ha revelat que "està creixent, sobretot a l’Amèrica llatina i a l’Àfrica".

Donació econòmica per a la zona italiana del terratrèmol

D'altra banda, aquest divendres ha estat lliurat, a Norcia, una part de la recaptació del concert benèfic que es va fer el 17 de desembre passat al Vaticà, coincidint amb el 80è aniversari del Papa. Els diners han arribat a la zona del centre d’Itàlia afectada pels últims terratrèmols juntament amb una altra quantitat procedent de Bangui, a la República Centreafricana. Nunzio Galantino, secretari general de la Conferència Episcopal Italiana, ha destacat que "el Sant Pare va voler que se subratllés el significat d'aquest gest: que nens necessitats demostrin que no son tan pobres com per no donar, també ells, alguna cosa als altres infants que viuen moments de dificultats". Ha afegit, igualment, que "són precisament nens que eren destinataris de l'ajuda gestionada pel pontífex, i ara passen a ajudar els petits italians a superar les seves dificultats"

Els centreafricans havien rebut 7.750 euros, i ara s'ha fet "una veritable ampliació de la caritat". Tot plegat ha passat coincidint amb un nou moviment sísmic, la matinada d'aquest divendres, que ha afectat igualment el centre d’Itàlia, mentre s’espera l’aplicació de l’últim decret llei del govern, amb mesures de crèdit, avantatges fiscals i simplificació burocràtica per a la reconstrucció de la regió.

Missatge del pontífex a la Cimera Mundial de Premis Nobel de la Pau

Finalment destaquem que el Papa expressa el seu desig, en un missatge adreçat als participants en la Cimera Mundial de Premis Nobel de la Pau que es fa a Bogotà, que “els esforços realitzats a Colòmbia per construir ponts de pau i reconciliació puguin inspirar totes les comunitats a superar els recels i les divisions”. El pontífex diu que, “quan les víctimes de la violència són capaces de resistir a la temptació de la revenja, es converteixen en promotores més creïbles de la no violència i de la construcció de la pau”

El Sant Pare, a més, anima a mantenir tot aquest treball “per promoure el coneixement i el diàleg entre les persones”, alhora que assegura que prega perquè “la no violència passi a ser l’estil característic de les nostres decisions, les nostres relacions i les nostres accions, incloent-hi la política en totes les seves formes”.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest divendres 3 de febrer

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET