Ràdio Estel
FÓRMULA ESTEL
17.000 nenes a Espanya estan en risc de ser víctimes de mutilació genital
El 6 de febrer és el Dia Internacional Contra la Mutilació Genital Femenina
@BorjaDeMaria 06/02/2017

El 6 de febrer és el Dia Internacional Contra la Mutilació Genital Femenina. Les Nacions Unides defineixen aquesta pràctica com la mutilació total o parcial dels genitals de la dona amb una finalitat no terapèutica que es porta a terme per raons socials i culturals. Està present en 29 països de l'Àfrica subsahariana, en alguns països del sud-est asiàtic com Malàisia i en alguna part de l'Índia, així com al Kurdistan iraquià. Es calcula que hi ha uns 200 milions de dones mutilades en el món i tres milions de nenes que cada any corren el risc de patir-la

La mutilació genital femenina és una tradició mil·lenària, que es continua practicant malgrat que a molts països es consideri aberrant. La directora de la Fundación Wassu, Adriana Kaplan, constata que la llei no evita que es continui practicant la mutilació genital femenina.

L'OMS s'ha compromès a eliminar la mutilació genital femenina en el termini d'una generació. A Espanya hi ha 17.000 nenes que, tot i haver nascut aquí, podrien estar en risc de ser víctimes d’aquesta pràctica. Catalunya compta amb un sistema pioner, exemple de bona pràctica a nivell internacional, que es vehicula a través del Protocol d'actuacions per prevenir la mutilació genital femenina i que implica diversos departaments de la Generalitat de Catalunya.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET