Ràdio Estel
FÓRMULA ESTEL
Leticia Soberon: "Hi ha malestar en alguns sectors de l’Església pel gir, les paraules i el magisteri del Papa Francesc"
En un article a 'Catalunya Cristiana', la psicòloga analitza la gestió de la diversitat de l’Església
@BorjaDeMaria 14/02/2017

El dia 4 de febrer molts carrers a Roma van aparèixer amb cartells criticant al papa Francesc la seva «falta de misericòrdia» amb diverses institucions, cardenals i sacerdots. En un article a Catalunya Cristiana aquesta setmana (amb data 19 de febrer), la psicòloga Leticia Soberon analitza la gestió de la diversitat de l’Església: “Mostra el malestar d’alguns sectors de l’Església i de fora d’ella pel gir, les paraules i el magisteri del Papa Francesc. Això és així”. La co-fundadora del Innovation Center for Collaborative Inteligence ha afegit: “Francesc ha estat molt clar en alguns temes, cridant a l’Església a abandonar qualsevol tipus de clericalisme o corrupció: defectes tremends que encara tenim”.

Durant els seus dos mil anys d'història, l'Església ha viscut en el seu si la difícil gestió dels diferents matisos en la comprensió i vivència de l'Evangeli. Ja cadascun dels apòstols va tenir una manera pròpia de viure-ho i transmetre-ho: “Són normals les divisions. L'Església s'ha quebrat dos cops: havia no només assumptes doctrinals, sinó del món, com la ideologia i les lluites de poder que no tenen res a veure amb l'Evangeli. El misteri de l'Església suposa l'unitat de l'univers, no és uniformitat”, relata Soberón.

La figura de Pere, del Papa, és clau per a la unitat, conclou Leticia Soberon a l'article: "Una unitat que és fruit de la llibertat i la caritat! Si falta un d'aquests components, no hi ha Església. Serem capaços d'obrir-nos al que l'Esperit ens diu en cada moment, en els carismes, estil i novetat de cada Pontífex? Sí, però només si seguim units en llibertat i caritat".

Més notícies sobre FÓRMULA ESTEL

Esteve Camps: "Es treballa per reduir el risc de possible atemptat"

Gaspart: "Jo no vull a ningú a casa meva que no vulgui estar"

"El sexe ha passat de ser una cosa íntima a una mena de mercaderia permamenent"

Assekes trenca amb el seu tercer disc


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET