Ràdio Estel
PAPA FRANCESC
Martínez Sistach presenta al Papa Grans Ciutats 2017
En un audiència al Vaticà, l'arquebisbe emèrit exposa les grans línies d'un congrés que es farà al juliol a Rio de Janeiro
Redacció 16/02/2017

El Papa ha rebut aquest dijous, en audiència privada al Palau Apostòlic del Vaticà, el cardenal Lluís Martínez Sistach. L'arquebisbe emèrit de Barcelona ha presentat al Sant Pare el programa del II Congrés Internacional de les Grans Ciutats, que se celebrarà els dies 13, 14 i 15 de juliol a la ciutat de Rio de Janeiro, i que estarà dedicat a l'encíclica Laudato si  en relació amb les grans ciutats. Francesc s’ha interessat molt per aquest segon congrés ja que, quan era arquebisbe de Buenos Aires, havia mostrat la seva preocupació per l’acció de l’Església en les actuals concentracions urbanes. Aquest segon Congrés, que està especialment vinculat al món llatinoamericà, centrarà els seus treballs en els ensenyaments del Papa sobre l’ecologia.

El Congrés estudiarà tres grans temes ecològics que afecten de manera especial  les grans concentracions urbanes actuals: el problema de l’aigua, les qüestions derivades de la contaminació del medi ambient i el problema de les deixalles. Les ponències han estat confiades a experts en ecologia de tot el món, dins un programa que, a més de les ponències, preveu diverses taules rodones: una amb alcaldes de grans ciutats per presentar experiències positives en curs, una altra amb líders religiosos i una de rectors de grans universitats.

Promou aquest nou congrés la Fundació Antoni Gaudí per a les Grans Ciutats, que té la seva seu a Barcelona i que presideix el mateix cardenal Martínez Sistach. El Congrés es prepara amb estret contacte amb el cardenal Orazio Tempesta, arquebisbe de Rio de Janeiro, i amb els seus col•laboradors. Està previst també que el pontífex adreci un missatge als participants, com ja ho va fer en ocasió del Congrés celebrat a Barcelona l’any 2014.

Aprofitant l’ocasió d’aquesta audiència, el cardenal Martínez Sistach ha ofert al Sant Pare les seves dues recents publicacions. Una és el llibre que ha dedicat a l’exhortació del papa Francesc sobre la família, amb el títol Com aplicar Amoris laetitia, que ja s’ha publicat en català i castellà (Claret), i en italià i portuguès. L'altre treball presentat és l’edició catalana del seu llibre entrevista titulat Un cardenal es confessa, que ja ha aparegut en català (Proa) i que té en preparació les edicions en castellà (Planeta) i en italià (Editrice Vaticana).

Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dijous 16 de febrer.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET