Ràdio Estel
ESGLÉSIA
El dret a la llibertat religiosa en la Catalunya del futur
El document "El fet religiós en la Catalunya del futur", promogut per més de quinze entitats de diferents confessions religioses, es presenta al Parlament
 17/02/2017

"En el cas que Catalunya esdevingués un estat, haurà de reconèixer i protegir el dret humà fonamental a la llibertat religiosa, un dret vinculat profundament a la dignitat de la persona." Aquest és un dels punts clau del document El fet religiós en la Catalunya del futur. Drets humans, reconeixement i cooperació, promogut per més de quinze entitats de diferents confessions religioses i que es presentarà el 21 de febrer, a les sis de la tarda, al Parlament de Catalunya.

La presidenta Carme Forcadell presidirà l'acte, que comptarà amb la intervenció de Meritxell Borràs, consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat de Catalunya; de Carles Armengol, vicepresident del Grup Sant Jordi de Defensa i Promoció dels Drets Humans; de Lluís Jou, president de l'Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya, i d'Hilari Raguer, monjo de Montserrat i historiador. A l'acte també intervindran representants de les confessions que avalen la iniciativa: budistes, catòlics, evangèlics, mormons, musulmans i ortodoxos.

Pel que fa a la relació entre l'estat i les confessions religioses, l'escrit defensa que "l'Estat català hauria d'assumir una completa neutralitat en relació amb les diferents creences religioses (teistes, no teistes o atees) presents en la societat (principi d'aconfessionalitat o laïcitat)". En aquest sentit, diu el text, "el principi de cooperació entre l'Estat i les confessions religioses s'ha d'aplicar amb equitat, tenint present el grau d'arrelament social de les creences i la representativitat de les diferents institucions".

El document destaca també "els drets i les llibertats educatives" per tal de posar de manifest que "els drets i les llibertats de pensament i d'opinió -inclosa la llibertat religiosa- tenen, per la seva naturalesa, una relació directa amb l'educació, ja que és un dels àmbits privilegiats de creació i expressió d'aquest pensament".

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET