Ràdio Estel
FÓRMULA ESTEL
Rull: "És un escàndol que només s'hagi complert el 7% de les obres compromeses; ens queda la independència"
El conseller de Territori i Sostenibilitat ha lamentat la manca d'inversions d'Espanya a Catalunya
@BorjaDeMaria 17/02/2017

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, en una entrevista a RàdioEstel, ha analitzat la situació de Rodalies, l'L9, el Corredor Mediterrani i l’energia. 

Adif ha complert el 7% de les obres compromeses fins el juliol del 2016: “És un escàndol. Hem anat pel pacte, per lleis, per denúncia pública, hem anat als tribunals…”. Rull ha defensat  que l’únic què queda als catalans és "la independència".

El conseller Josep Rull ha recordat que la Generalitat “ha acreditat que garanteix uns estàndars de qualitat molt alts” amb Ferrocarrils de la Generalitat: “Té una puntualitat de més del 99%. Nosaltres tenim el control de les vies, dels trens, de les catenàries, de les estacions… tenim un traspàs íntegre, que es va fer a principis dels 80”. 
 
L-9 sud del metro de Barcelona acaba de fer un any. Aquesta infraestructura va costar 2.900 euros, la més cara que ha pagat mai la Generalitat. Han passat un 20% menys de passatgers del que s’esperava. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha comparat l’L9 del Metro com un cor, i ha dit que es necessita acabar la part del mig perquè bategui. 

Rull també vol que les energies renovables es potenciïn en el futur: “Això l’Estat espanyol amb moltes decisions ho està impedint. El que no té sentit és que Alemanya o el Regne Unit tingui més fotovoltàica, allà que hi ha menys insolació que aquí, que no pas nosaltres”, i ha afegit que “la revolució és que ara l'energia es pot emmagatzemar”.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET