Ràdio Estel
Peu de foto: Francesc ha rebut aquest dilluns els bisbes de Xile, en visita Ad Limina al Vaticà
PAPA FRANCESC 
"Estimar els enemics és la gran revolució cristiana"
El Papa, que ha recordat les guerres del món, diu que "cal practicar la justícia, però està prohibida la revenja que expressa odi i violència"
@IgnasiMiranda 20/02/2017

El Papa ha assegurat aquest diumenge que "la veritable revolució cristiana és estimar els enemics". Durant la pregària de l'Àngelus a la Plaça de Sant Pere del Vaticà, Francesc ha defensat una justícia que descarti la revenja. En comentar l'evangeli del diumenge VII durant l'any, en què Jesús defensa "estimar els enemics", el pontífex ha recordat que "és obligatori practicar la justícia, però està prohibida la revenja, perquè és expressió de l'odi i la violència". En la mateixa línia, el Sant Pare ha lligat aquesta "revolució cristiana" al fet que "Jesús mostra la via de la veritable justícia mitjançant la llei de l'amor que supera la del talió: ull per ull i dent per dent". També ha recordat que "Jesús demana als seus deixebles que reaccionin, però no pas amb un altre mal, sinó amb el bé, cosa que permet trencar la cadena del mal i canviar les coses".

Francesc ha comentat que, "per a Jesús, el rebuig de la violència pot comportar també la renúncia a un legítim dret", però ha aclarit que "precisament la misericòrdia representa una realització superior de la justícia". Finalment ha expressat el seu desig que la Mare de Déu ajudi els creients "a practicar la paciència, el diàleg i el perdó, per ser així artesans de comunió i de fraternitat en la nostra vida quotidiana".

Solidaritat amb els països en guerra

D'altra banda, el Papa ha expressat també aquest diumenge una especial proximitat a les poblacions de la República Democràtica del Congo, de l'Àfrica en general i de la resta del món, que pateixen per la violència i la guerra, com també del Pakistan i de l'Iraq, afectats pel terrorisme i la persecució religiosa o de pensament. Després del rés a la Mare de Déu i del respons pels difunts, el Sant Pare ha renovat concretament la seva "crida urgent a les autoritats nacionals i la comunitat internacional perquè s'impulsi l'ajuda humanitària a la província cèntrica congolesa de Kasai".

Finalment destaquem que el pontífex ha visitat aquest diumenge a la tarda la parròquia romana de Santa Maria Josefa del Cor de Jesús, al barri de Ponte di Nona, una zona nova amb moltes famílies joves amb fills petits. El bisbe de Roma, en aquesta 13a visita a una comunitat parroquial de la seva diòcesi, ha fet una invitació contundent a "recórrer el camí de la santedat demanant la gràcia de no quedar-nos en la rancúnia i de fer el pas de pregar pels enemics". Aquest barri pateix molts problemes de degradació, pobresa i atur.


Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 20 de febrer.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET