Ràdio Estel
AQUESTA SETMANA
«La tolerància és la principal amiga de la pau»
Ricardo Teque Teque, músic colombià compromès amb la reconciliació
Redacció 21/02/2017

Ricardo té una ànima inquieta. Fruit d’aquesta inquietud, a començament del 2015, en ple procés de pau a l’Havana, percep que el seu país està dividit i pres de la rancúnia. I comença a pensar què pot aportar ell per «canviar la mentalitat de la confrontació i la guerra per la del perdó i la pau», explica. Durant dos anys s’ha dedicat a recórrer el món per recollir missatges de suport al procés de pau colombià. Per resoldre despeses i complir el seu somni ha tocat i cantat a tots els escenaris imaginables. El resultat: 58 fotos de persones anònimes amb missatges de pau, tres videoclips i un documental.


«El que més m’ha impactat és veure tota la varietat de gent i de cultures tan diferent que viu en aquest planeta. Una altra cosa que m’ha impressionat molt ha estat veure fins a quin punt l’ésser humà ha fet malbé el medi ambient. Em refereixo específicament a ciutats de la Xina i l’Índia, on l’aire està totalment viciat i és impossible respirar», explica en Ricardo.

I destaca que tothom pot ser artífex de la pau: «La pau ha de començar per nosaltres mateixos, per les nostres relacions amb la família, amb els amics, amb el veí, resolent les diferències amb diàleg sense recórrer a l’enuig, als crits o als cops per poder tenir la raó. Hem de treure qualsevol validesa a la mort d’un ésser humà de manera violenta».

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET