Ràdio Estel
AQUESTA SETMANA 
«La tolerància és la principal amiga de la pau»
Ricardo Teque Teque, músic colombià compromès amb la reconciliació
Redacció 21/02/2017

Ricardo té una ànima inquieta. Fruit d’aquesta inquietud, a començament del 2015, en ple procés de pau a l’Havana, percep que el seu país està dividit i pres de la rancúnia. I comença a pensar què pot aportar ell per «canviar la mentalitat de la confrontació i la guerra per la del perdó i la pau», explica. Durant dos anys s’ha dedicat a recórrer el món per recollir missatges de suport al procés de pau colombià. Per resoldre despeses i complir el seu somni ha tocat i cantat a tots els escenaris imaginables. El resultat: 58 fotos de persones anònimes amb missatges de pau, tres videoclips i un documental.


«El que més m’ha impactat és veure tota la varietat de gent i de cultures tan diferent que viu en aquest planeta. Una altra cosa que m’ha impressionat molt ha estat veure fins a quin punt l’ésser humà ha fet malbé el medi ambient. Em refereixo específicament a ciutats de la Xina i l’Índia, on l’aire està totalment viciat i és impossible respirar», explica en Ricardo.

I destaca que tothom pot ser artífex de la pau: «La pau ha de començar per nosaltres mateixos, per les nostres relacions amb la família, amb els amics, amb el veí, resolent les diferències amb diàleg sense recórrer a l’enuig, als crits o als cops per poder tenir la raó. Hem de treure qualsevol validesa a la mort d’un ésser humà de manera violenta».

Més notícies sobre AQUESTA SETMANA

«D’Ignasi de Loiola he après la capacitat de paciència i escolta»

«Molts compositors continuen creant obres de temàtica religiosa»

«En cinc anys, més del 50% de les entitats tindran un Teaming»

«La nostra presència és una esperança per a la gent»
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET