Ràdio Estel
Peu de foto: El Sant Pare ha tingut una intensa activitat aquest cap de setmana
PAPA FRANCESC 
El Papa exalta la creixent unitat amb els anglicans
En la primera visita d'un pontífex a l'església anglicana de Roma, Francesc diu que uns i altres són cristians que reconeixen Crist en l'altre
@IgnasiMiranda 26/02/2017

Francesc s'ha convertit aquest diumenge a la tarda en el primer Papa que visita l'església anglicana All Saints (Tots Sants) de Roma. Durant la trobada, el Sant Pare s'ha unit a una multitudinària assemblea de representants i fidels anglicans per celebrar les vespres en una cerimònia que també ha inclòs una intervenció coral, així com la benedicció d'una de les imatges més antigues i significatives de Crist Salvador. En aquesta ocasió, el Papa ha estat acompanyat per Robert Innes, bisbe anglicà de la diòcesi a Europa, i pel reverend Jonathan Boardman, capellà de l'Església de Tots Sants des de 1999, als quals ha dedicat unes profundes i afectuoses paraules en agraïment a la seva visita.

En l'homilia, el pontífex ha destacat que "catòlics i anglicans estan humilment agraïts perquè, després de segles de recíproca desconfiança, ara són capaços de reconèixer que la fecunda gràcia de Crist està obrant també en els altres". Després d'expressar el seu agraïment a Déu pel fet que entre cristians hagi crescut el desig de més proximitat, el bisbe de Roma, primer Papa que visita la comunitat anglicana de Roma, ha assegurat que sent aquesta visita "com una gràcia però també com la responsabilitat de reforçar les relacions a lloança de Crist, al servei de l'Evangeli i d'aquesta ciutat".

"No es pot servir Déu i els diners"

D'altra banda, en la pregària de l'Àngelus, el Papa ha recordat aquest diumenge que un cristià no pot prioritzar les seves seguretats materials i els diners. Francesc ha dit que "Déu no és un ésser distant i anònim, sinó el nostre refugi, la font de la serenitat i la nostra pau". En aquesta línia, ha presentat el Pare del Cel com "la roca de la nostra salvació, a la qual podem aferrar-nos amb la certesa de no caure i la nostra defensa contra el mal, sempre pendent de nosaltres". El Sant Pare ha comentat, en un altre moment, que "Déu és el nostre gran amic, l'aliat, el pare, però no sempre ens adonem".

El bisbe de Roma ha recordat que "sovint preferim trobar suport en els béns immediats i tangibles, oblidant i de vegades negant el seu bé suprem, és a dir
, l'amor paternal de Déu". A més, el pontífex ha assegurat que, "en aquesta època d'orfandat és molt important notar la paternitat divina, ja que nosaltres ens allunyem de l'amor de Déu quan caminem en la recerca obsessiva dels béns terrenals i de les riqueses del món, actitud amb la qual manifestem un amor exagerat a aquesta realitat". Aprofundint sobre l'evangeli d'aquest diumenge VIII durant l'any, Francesc ha afirmat que "Jesús mateix ens diu que aquesta recerca afanyosa és il·lusòria i motiu de la infelicitat, motiou pel qual dóna als seus deixebles una regla de vida fonamental: 'Busqueu primer el Regne de Déu!'".

Finalment destaquem que,
en les salutacions després de la pregària mariana, el Papa ha expressat el seu suport a un grup present al Vaticà en ocasió del "Dia Mundial de les Malalties Rares" que se celebra aquest dimarts, com cada 28 de febrer, i els ha deistjat, tant als pacients com els seus familiars, que tinguin una adequada ajuda a nivell mèdic i legislatiu. El "Dia Mundial de les Malalties Rares" va ser establert en l'any 2008 un 29 de febrer, precisament un dia considerat estrany en el nostre calendari. Des de llavors, l'últim dia del mes de febrer se celebra la jornada, per crear consciència i millorar l'accés al tractament i la representació mèdica dels individus amb patologies poc freqüents i els seus familiars. El lema d'aquest any 2017 és "Amb la investigació, les possibilitats són il·limitades".

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET