Ràdio Estel
Peu de foto: Josep Otón, Josep Miró Ardèvol, Daniel Arasa i Miquel Mateo, aquest divendres a Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
"L'escola concertada és referent de llibertat"
Josep Miró i Ardèvol, Daniel Arasa, Miquel Mateo i Josep Otón coincideixen en la preocupació pels missatges contra la iniciativa social
@brugarolaspol 03/03/2017

La Fundació Escola Cristiana de Catalunya  va enviar una carta als pares de 250.000 alumnes de 400 centres, en què es demana ajuda per afrontar una ‘campanya’ que intenta acabar amb aquestes escoles. "L’Escola Cristiana  i els centres concertats són un signe de llibertat dintre de l’ensenyament que garanteixen una pluralitat en l’àmbit de l’educació". En aquesta idea han coincidit, aquest divendres en el programa del Mirador de l’Actualitat, el president de l’Associació de Catedràtics de Secundària, Josep Otón, el president de l'associació E-Cristians, Josep Miró i Ardèvol, el secretari general adjunt de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, Miquel Mateo, i el president de la Plataforma per la Família Catalunya-ONU, Daniel Arasa.


Arasa ha defensat que "cal mantenir l’escola concertada", i ha afegit que "els pares haurien d’escollir l’educació per als seus fills". Miró i Ardèvol ha recordat el debat de l’Estatut d’Autonomia del 2006, en què s'havia arribat a aprovar un article que liquidava l’escola concertada", i que "només una intervenció del líder d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida va permetre esmenar". Otón, per la seva banda,  ha remarcat que "el problema de les escoles és que la política està manipulant l’educació dels nens".  Mateo també ha afegit que "el problema ve per aquí, ja que tot respon a interessos". 

Arasa també ha destacat que "tots els infants tenen dret a accedir a una educació de qualitat i a veure garantit que es respectin els seus drets". Finalment Mateo ha explicat que "l'administració pública aporta ara a l'escola concertada més de la meitat de diners per plaça escolar que a la pública, cosa que obliga a demanar als pares col·laboració, i això, per cert, és legal".  Otón també ha avisat que l'Estat ha de garantir un bon funcionament de l'educació, però no pot ser un àmbit de control exclusiu.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició del programa El Mirador corresponent a aquest divendres 3 de març.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET