Ràdio Estel
Peu de foto: El Sant Pare ha resat l'Àngelus aquest diumenge, poc abans d'iniciar els exercicis espirituals de Quaresma
PAPA FRANCESC 
El Papa diu que la Bíblia hauria de ser com el mòbil
Es pregunta "què passaria si tornéssim a buscar la Bíblia quan ens l'oblidem" o "si l'obríssim diverses vegades al dia i llegíssim tots els missatges"
@IgnasiMiranda 05/03/2017

Francesc ha animat aquest diumenge tothom a "familiaritzar-se amb la Bíblia mitjançant la lectura freqüent, la meditació i l'assimilació. Ha estat en meditar, abans de la pregària de l'Àngelus, sobre l'Evangeli del primer diumenge de Quaresma que cada any presenta l'episodi de les temptacions de Jesús al desert. El Papa, només unes hores abans d'iniciar els seus exercicis espirituals de Quaresma amb la Cúria Romana, ha afirmat que, en aquest temps de 40 dies, "tots estem convidats a seguir les petjades de Jesús i a afrontar la batalla espiritual contra el maligne amb la força de la Paraula de Déu".

Per explicar aquesta crida que rebem com a cristians, el pontífex ha preguntat, a les desenes de milers de persones que omplien la Plaça de Sant Pere del Vaticà, "què passaria si tractéssim la Bíblia com tractem al nostre telèfon mòbil, és a dir, si la portéssim sempre amb nosaltres, si tornéssim a buscar-la quan ens la deixem a casa, si l'obríssim diverses vegades al dia i si llegíssim tots els missatges que conté". El Sant Pare ha admès que és "una comparació paradoxal" però que "fa reflexionar" perquè, de fet, "si tinguéssim la Paraula de Déu sempre al cor, no hi hauria cap temptació que ens pogués allunyar de Déu, com tampoc cap obstacle que pogués desviar-nos del camí del bé"

Exercicis espirituals
.

Tot just poques hores després d'aquest Àngelus, a les 18.00 hores d'aquest diumenge, el Papa i la Cúria han començat els exercicis espirituals de Quaresma, amb el tema de "la Passió, mort i resurrecció de Jesús segons l'Evangeli de Sant Mateu". Es fan fins divendres a la "Casa del Diví Mestre" de la localitat italiana d'Ariccia, a prop de Roma, i són guiats pel sacerdot franciscà, Giulio Michelini. Durant aquest període, com és habitual, queden suspeses totes les audiències del Sant Pare, incloent-hi l'Audiència General del dimecres 8 de març.

El Predicador dels Exercicis, el sacerdot i professor l'Institut Teològic d'Assís Giulio Michelini, proposa per a les meditacions quaresmals, "una lectura existencial i espiritual dels passatges evangèlics, per aprendre a quedar-se amb Jesús". Les reflexions inclouen una Introducció i nou meditacions, precedides per la Missa matinal, seguides de moments de pregària i silenci que s'acabaran el proper divendres amb l'adoració eucarística.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET