Ràdio Estel
Peu de foto: La Creu de Lampedusa
ESGLÉSIA CATALUNYA 
Els joves comencen la Quaresma abraçant la Creu de Lampedusa
La Sagrada Família acull un acte multitudinari amb gairebé tres mil persones
@BorjaDeMaria / Joan Pinyol 06/03/2017

Aquest diumenge s’ha celebrat el primer acte oficial de la peregrinació de la Creu de Lampedusa per Catalunya: la missa pels joves a la Sagrada Família de Barcelona, presidida per l’arquebisbe Joan Josep Omella. (veure homilia)

Una trobada diocesana de joves amb l’arquebisbe com feia temps que no es veia: uns 3000 joves de totes les realitats de l’Església de Barcelona es van aplegar en una intensa celebració de més de dues hores en què van poder adorar la creu a més de celebrar l'eucaristia del primer diumenge de Quaresma.  

L'acte 'Sent la creu', organitzat per la delegació de pastoral juvenil, va començar amb una procesó d’entrada amb la Creu de Lampedusa. Va haver-hi música i testimonis de dos nois i dues noies que explicaven situacions de creu, és a dir, de patiment. En l’eucaristia van participar diferents grups de joves, i en acabar, es va fer l’adoració de la Creu de Lampedusa. Els presents van poder apropar-se per tocar-la i resar. La Creu és un element important per a començar la Quaresma i, especialment, aquesta senzilla creu de fusta elaborada amb les restes de vaixells naufragats al Mediterrani. 

Recorregut 
Aquest dilluns serà al Cottolengo del pare Alegre i a la parròquia de Santa Agnès. Dimarts visita la Presó Model i Wad Ras i anirà en processó per la Rambla. Dimecres visitarà els menjadors Mare Teresa de Calcuta i el Casal Loiola. Podeu llegir totes les parades de La Creu de Lampedusa per Catalunya al nostre web.

La Creu de Lampedusa acompanyarà els joves de les diòcesis catalanes al llarg de tota la Quaresma. Podeu llegir totes les parades al nostre web.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET