Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
"La violencia és una realitat massa habitual a Mèxic"
Salvador Aragonès, Lluís Sols, Arturo Landeros i Sònia Herrera coincideixen en les dificultats per aturar un clima d'impunitat
@brugarolaspol 09/03/2017

Mèxic és un país on la gent viu amb por per la gran quantitat de violència que hi ha dia rere dia, especialment els últims 10 anys. A més, s'ha convertit en un Estat on hi ha molts intolerants amb les polítiques del president dels Estats Units, Donald Trump. Per aquest motiu, aquest dijous han participat en el programa El Mirador de l’Actualitat el periodista Salvador Aragonès, el col·laborador de Cristianisme i Justícia Lluís Sols, la també col·laboradora d'aquest centre d'estudis i experta en Mèxic Sònia Herrera i el membre de la Taula per Mèxic Arturo Landeros. Tots han coincidit a l'hora de lamentar que "la violència és un fet habitual" en un país que, d'altra banda, "té grans potencialitats".

Landeros ha destacat que ’’Veracruz és un dels estats on més es nota la violència i on un nombre més gran de persones han estat assassinades i desaparegudes en un context d’impunitat’’. En aquesta línia, Aragonès ha comentat que‘’la violència ha crescut els últims anys i els ciutadans viuen amb por''. Aquesta situació provoca una contradicció a  Mèxic, ja que "és l'Estat amb més catòlics al món, i que es violin drets fonamentals dels ciutadans no va amb un país catòlic", segons ha recordat Salvador Aragonès.

Herrera ha destacat que ‘’molts mexicans intenten fugir del seu país per anar a un altre lloc on trobin més oportunitats tant laborals com personals’’. Landeros explicat que ‘’la violència també es produeix perquè hi ha una situació de crisi humanitària en què l’Estat no exerceix l’Estat de dret de les persones i, per tant, les víctimes són els ciutadans’’. Sols creu que‘’per acabar amb aquest conflicte, s’ha de combatre la pobresa  per un costat i reforçar les forces de seguretat per un altre’’. Finalment, durant el programa, s’ha parlat de la construcció del mur de Mèxic per evitar l’entrada de ciutadans d'aquest país als Estats Units. Aquest fet es relaciona amb les males relacions entre els presidents Donald Trump i Enrique Peña Nieto.

Es pot escoltar AQUÍ el programa EL MIRADOR del dijous 9 de març.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET