Ràdio Estel
Peu de foto: El Papa saluda un grup de joves a la parròquia romana de Santa Magdalena, aquest diumenge a la tarda
PAPA FRANCESC 
Francesc, 4 anys promovent "la cultura de l'encontre"
El secretari d'Estat del Vaticà, Pietro Parolin, diu que "la confiança recíproca amb el poble" és el que més el va colpir el dia de l'elecció
@IgnasiMiranda 13/03/2017

Francesc ha estat notícia aquest dilluns pels 4 anys del seu pontificat a la seu de Pere. Són molts els qui han felicitat el Papa dels pobres, de les perifèries, dels gestos de conciliació, de la unitat dels cristians i, en definitiva, de la cultura de l’encontre, sense renunciar a la seva missió d’anunciar Jesucrist. El 13 de març de 2013 passarà a la història com el dia en què el cardenal argentí Jorge Mario Bergoglio va ser elegit Papa, adoptant el nom de Francesc i en un moment en què es convertia en el primer pontífex llatinoamericà. Han passat ja 4 anys des d'aquell dia en què el món va conèixer la veu del Sant Pare. Durant tot el dia, les xarxes socials s'han omplert de missatges d'afecte i felicitacions dirigides al Papa des de diferents llocs del món. Molts han destacat la importància de la «Cultura de l’Encontre» i del diàleg fratern que proposa constantment el bisbe de Roma, com a model de comunicació que permeti a les societats «construir ponts i no pas murs».

El secretari d’Estat del Vaticà, Pietro Parolin, ha recordat aquest mateix dilluns, en una entrevista concedida a la Ràdio Vaticana, que ell era encara a Caracas, com a nunci de la Santa Seu a Veneçuela, en el moment de l’anunci del nou Papa ara fa quatre anys. D’aquell moment, el cardenal Parolin ha destacat que la primera reacció va ser de "gran sorpresa per aquest nom, per l'elecció del cardenal Bergoglio, no considerat entre els papables, i pel nom de Francesc, que presenta ja unes característiques pròpies". En aquesta línia, ha afegit que l'ha colpit sobretot "aquesta confiança recíproca amb el poble, quan va demanar la seva pregària perquè Déu el beneís".

Aquests han estat quatre anys viscuts molt intensament per un pastor universal, Jorge Mario Bergoglio, que havia arribat “gairebé des de la fi del món”, com ell va dir també en les primeres paraules. Francesc està realitzant una obra de gran renovació en l’Església. Aquest últim any, per exemple, ha estat molt intens, amb la publicació de l’exhortació Amoris Laetitia, la històrica abraçada amb el patriarca Ciril a Cuba, la Jornada Mundial de la Joventut a Cracòvia i el viatge ecumènic a Suècia pels 500 anys de la reforma luterana, tot plegat emmarcat també en l’Any Jubilar de la Misericòrdia. Ràdio Estel també vol enviar avui la seva felicitació al Sant Pare per aquests quatre anys d’una autoritat que, com ell diu, és sobretot servei.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dilluns 13 de març.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET