Ràdio Estel
Peu de foto: Els economistes Ivan González, Josep-Lluís Masriera i Arcadi Oliveres, aquest dimecres a Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
"Espanya és un país en crisi econòmica encara avui"
Els economistes Arcadi Oliveres, Ivan González i Josep Lluis Masriera coincideixen en la necessitat de noves mesures redistributives
@brugarolaspol 15/03/2017

La recuperació econòmica és un tema que afecta les decisions del Banc Central Europeu i la vida de tots els ciutadans, sempre des de l'objectiu de garantir els drets del consumidors. N'han parlat aquest dimecres, en el programa  El Mirador de l’actualitat, els economistes Arcadi Oliveres, Iván González i Josep Lluis Masriera. Han analitzat les dues dimensions de l'actual procés de recuperació econòmica a Catalunya i al conjunt d'Espanya. Tant la macroeconòmica i com la microeconòmica, segons els tres experts, donen esperances i expectatives de futur. González, en aquest sentit, ha destacat la gran incidència econòmica de la inflació. Ha dit que ''el BCE ha de canviar la política econòmica per la fiscal''.Per altra banda,  González ha comentat ''els problemes vénen per la baixada dels salaris dels ciutadans'', i ha posat l'exemple dels "75 euros anuals d'increment, que no són res".

Masriera ha donat més dades de l’economia i l’ocupació a Espanya des del inici de la crisi, i ha dit que ''les persones més riques a Espanya acumulen el 10% de la riquesa total de la població", i que "els salaris en general han disminuït d'un 28%''. L'economista també ha afegit que ‘’per viure en una bona situació econòmica   s’hauria solucionar la crisis i viure en un context semblant al que hi havia el 2007". Ho ha justificat comentant que "Espanya és un país en crisis avui en dia''. Oliveres ha contradit aquesta afirmació perquè creu que ''hi ha una bona situació econòmica a Espanya''. Ha afegit que''les dades són favorables, ja que el PIB augmenta i les xifres d’atur baixen''. Amb l’interrogant sobre la possibilitat que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy podrà tirar endavant els  pressupostos de l’Estat per a aquest 2017, González ha afegit que ''ell i el seu govern podran millorar els pressupostos  depenent de com s’apliquin les polítiques''.

Es pot escoltar AQUÍ l'edició del programa EL MIRADOR corresponent al 15 de març

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET