Ràdio Estel
Peu de foto: Sixto
RÀDIO ESTEL 
"No és bo que la política estigui tan judicialitzada"
Ho Admeten de diferents maneres el periodista Oriol Domingo, el gestor de Justícia Sixto Cadenas i l'advocat i exdiputat Toni Picó
@brugarolaspol 16/03/2017

La política catalana es troba ara en estat de xoc permanent amb l’Estat espanyol. En el programa El mirador de l'actualitat d'aquest dijous, s'ha partit d'aquesta idea, alhora que s’ha parlat de la sentència del 9N en la qual, com es va saber dilluns passat, tant l’expresident de la Generalitat Artur Mas com l’exconsellera d’ensenyament Irene Rigau i l’exvicepresidenta Joana Ortega han estat inhabilitats per desobediència al Tribunal Constitucional, en haver tret les urnes aquell dia. Els participants en el col·loqui han estat el periodista Oriol Domingo, l’advocat i exdiputat al Congrés Toni Picó i el gestor de l’Administració de Justícia i membre de Societat Civil Catalana Sixto Cadenas.

Picó ha destacat que "tant Catalunya com  Espanya han entrat en un terreny desconegut, perquè es cometen  errors polítics  per les dues bandes". En el cas de Catalunya, Picó ha destacat que “l’errada més gran que han fet ha estat la modificació exprés de la llei del Parlament”. Domingo també ha parlat de la reforma de la Constitució, com la que van tirar endavant PP i PSOE l'any 2011, i de lleis, per recordar que “el PP i el PSOE van canviar la Constitució d’acord als seus interessos”. En aquesta línia, Domingo ha afegit que, “si la justícia és igual per a tothom com diuen des de l’Estat espanyol, seria bo saber per què no s’han condemnat els fiscals, per no haver evitat el delicte que suposadament van cometre els polítics catalans quan van treure les urnes al carrer”.

Sobre la possibilitat que el procés judicial del 9N sigui portat al Tribunal d'Estrasburg, Cadenas ha declarat que "tots els ciutadans hem d’acceptar les condemnes perquè estem sotmesos a la llei”. Continuant amb aquest tema, Picó ha afegit que “tots els qui són condemnats mereixen que se’ls apliqui una justícia ràpida, tenint en compte, a més, que al poder judicial se li exigeix això”. Picó ha aprofundit més en el fet que “no agrada veure ningú com es condemnat , sigui un expresident, una exconsellera o una exvicepresidenta de Catalunya”. 

Es pot escoltar AQUÍ el programa EL MIRADOR d'aquest dijous 16 de març.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET