Ràdio Estel
ESGLÉSIA CATALUNYA Foto: Agustí Codinach
"Cal trencar amb un model pastoral pensat per a una altra època"
Segona de les tres conferències quaresmals de la Concepció de Barcelona, a càrrec del sacerdot canadenc James Mallon
Joan Piñol / Borja de María 16/03/2017

Aquest dimecres 15 de març va tenir lloc la segona de les tres conferències quaresmals de la Basílica de la Concepció de Barcelona, a càrrec del sacerdot canadenc James Mallon, amb el títol LA PARRÒQUIA EN ESTAT D’EMERGÈNCIA. Com passar d’una parròquia de manteniment a una parròquia evangelitzadora (veure llibre). 

Actualment el pare Mallon és un punt de referència de la Nova Evangelització al Canadà i als Estats Units.  Aquest expert en pastoral va ser ordenat ara fa vint anys i des de llavors ha vist com la pèrdua de fidels era un constant a la seva parròquia. El P. Mallon va explicar que la recepta per revertir la davallada de fidels ha estat "trencar amb un model pastoral pensat per una altra època i que ja no funciona després de tots els canvis socials i culturals dels últims 50 anys". Mallon va expressar que "no podem ser catòlics anònims sinó que cal construir comunitats on la gent se senti estimada i ajudada". En aquest sentit, va animar a sortir fora, a tenir la mirada posada en aquells que no van a les parròquies tot recordant que "l'Església és l'únic club que existeix no per servir els seus membres sinó per a servir als que no ho són".

Diumenge 19 de març, a les 19:00, tindrà lloc la tercera i última conferència quaresmal a la Basílica de la Puríssima Concepció de Barcelona. Durà per títol "YO VIVO ASÍ, APRENDER A SER TESTIGO" i anirà a càrrec de Dr. JAVIER PRADES, rector de la Universidad Eclesiástica de San Dámaso

Més notícies sobre ESGLÉSIA CATALUNYA

Cristians que conflueixen en el diàleg sobre la situació a Catalunya

Taltavull: "Deixo allò que estimo, però visc il·lusionat el moment"

La música actual per lloar en català ha arribat amb Worship.cat!

L’Església catalana condemna la violència de l’1-O


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET