Ràdio Estel
ESGLÉSIA MÓN
França posa en marxa els corredors humanitaris per a refugiats
Signat l'acord per a l'arribada de 500 sirians procedents del Líban
Redacció 16/03/2017

500 refugiats, majoritàriament sirians, podran entrar a França en un període d'un any i mig, seguint el model dels corredors humanitaris que ja funciona a Itàlia des del desembre del 2015. Un protocol signat a l’Elisi el 14 de març entre el Govern francès, la Comunitat de Sant'Egidio, l'Església catòlica i les Esglésies protestants de França possibilitarà l’acollida.

«La Constitució de la nostra República —ha dit el president francès François Hollande— reconeix el dret d'asil i compromet a l'Estat i als ciutadans. És un compromís jurídic, però també una obligació moral, nacional i internacional.» Segons el president francès, «calen solucions noves impulsades per les institucions i per la societat civil» que permetin fer front a «una onada migratòria sense precedents» provinent de l'Orient Mitjà i d'Àfrica «provocada per conflictes, misèria i canvis climàtics.»

També va estar present a la cerimònia el fundador de la Comunitat de Sant'Egidio, Andrea Riccardi: «L'experiència dels corredors humanitaris demostra que la integració protegeix més que els murs. La signatura d'avui és un senyal per a Europa.»

Després de ser seleccionats seguint un criteri de vulnerabilitat (dones soles amb nens, gent gran, discapacitats, víctimes de tortures), els refugiats arribaran a França amb un visat humanitari i un bitllet i seran acollits per comunitats, parròquies i ciutadans particulars. Se’ls ajudarà immediatament a integrar-se, començant per l'aprenentatge de la llengua francesa.

«Avui es fa realitat un somni compartit, que esperem que es difongui per altres països europeus —ha afirmat la presidenta de la Comunitat de Sant'Egidio a França, Valérie Régnier— perquè els corredors humanitaris demostren que és possible una alternativa als viatges de la desesperació, per fer front a la indiferència i la vergonya de tantes morts a la Mediterrània».

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET