Ràdio Estel
Peu de foto: El Sant Pare ha presentat com a model un màrtir del nazisme beatificat dissabte
PAPA FRANCESC 
El Papa diu que la Quaresma és "veure Jesús en els qui pateixen"
En l'Àngelus del quart aniversari de l'inici del Pontificat, Francesc recorda les víctimes de les inundacions al Perú
@IgnasiMiranda 19/03/2017

El Papa ha assegurat aquest diumenge que "el temps de Quaresma és una bona ocasió per acostar-se a Jesús, trobar-lo en la pregària i veure el seu rostre en la cara dels germans que pateixen". En la pregària de l'Àngelus, Francesc ha comentat el passatge de l'Evangeli de Joan que relata la trobada de Jesús amb la Samaritana, a qui demana de beure, i ha destacat la importància de l'aigua que dóna la vida eterna. Ha recordat que "aquesta aigua, l'hem rebuda en el Baptisme però potser l'hem oblidada o estem en recerca de pous les aigües no ens sadollen la set". El bisbe de Roma ha recordat que "Jesús ens parla també a nosaltres, com a la samaritana, cosa que converteix la Quaresma en un temps per renovar en nosaltres la gràcia del Baptisme, com també per convertir-nos en artífexs de reconciliació i instruments de pau".

D'altra banda, després
de l'Àngelus, el Sant Pare ha mostrat la seva proximitat a les víctimes de les inundacions que estan castigant el Perú aquests últims dies. També ha recordat, amb paraules plenes d'afecte, la figura de Josef Mayr-Nusser, màrtir que es va negar a unir-se als nazis per fidelitat a l'Evangeli i que va ser proclamat beat aquest dissabte a la ciutat italiana de Bolzano. Finalment el pontífex ha tingut present la festa litúrgica de Sant Josep, que ha quedat traslladada a aquest dilluns per la coincidència amb el diumenge III de Quaresma. Recordem que, aquest 19 de març, s'han complert, a més, 4 anys de l'inici del Pontificat de Francesc.

Finalment destaquem que el Papa visitarà Egipte els dies 28 i 29 d'abril, segons anunciava aquest dissabte l'Oficina de Premsa de la Santa Seu. El pontífex havia estat convidat pel president de la República, Abd al-Fattah al-Sisi, com també pels bisbes de l'Església Catòlica, pel patriarca copte Tawadros II i el gran imam de la mesquita d'Al Azhar, el xeic Ahmed Mohamed el-Tayyib. La notícia ha estat rebuda amb gran alegria especialment a la comunitat copta catòlica.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET